Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Türkiye’nin lojistik gücü salgına rağmen yeni yatırımlarla büyüyor

Güncelleme :11.08.2020

Yurtiçi ve yurtdışı ticaret için hayati öneme sahip olan lojistik sektörü, ticaretin yavaşladığı salgın günlerinde de hizmet vermeye devam etti. Ocak ayından bu yana 12 bin 100 metrekarelik depo ve transfer merkezi yatırımı yapan Mars Logistics, Türkiye’nin 81 ilindeki üreticiye yurtiçi dağıtım hizmeti vermeyi hedefliyor.
 

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri de lojistik oldu. Özellikle karayolu taşımacılığında kapatılan sınırlar nedeniyle birçok sevkiyat gerçekleştirilemedi. Bu dönemde Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden Mars Logistics, uluslararası taşımacılıktaki yetkinliklerini Türkiye içi operasyonlara da taşımak için bir dizi yatırım gerçekleştirdi. Ocak ayında Eskişehir’de 1.000 metrekarelik, Mayıs ayında ise Manisa’da 5.600 ve 5.500 metrekarelik olmak üzere toplam 3 yeni depo açan şirket, Türkiye’nin 81 iline gerçekleştirdiği yurtiçi dağıtım hizmetini güçlendirdi. Ayrıca 2020 sonuna kadar Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’da yeni transfer merkezlerinin kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Genişletilen dağıtım kanalları ile lojistiğin gerektirdiği tüm hizmetleri Türkiye’nin her ilinde entegre bir şekilde sunduklarını belirten Mars Logistics Yurtiçi Dağıtım Kanalları Geliştirme Müdürü Mahmut Yortaç, bu sayede yerli üreticiyi de desteklemeyi amaçladıklarını vurguladı. Yortaç, “81 ilimizde ulaşılabilir olacak şekilde sistematize ettiğimiz altyapı yatırımlarımızın odağında ise özellikle yerli üreticilerin sınırlarını ortadan kaldırmak ve erişim güçlerini artırmak var. Müşterilerimize Komple ve Parsiyel Dağıtım, Cross-dock, Eve Teslimat, Lowbed Taşıması, Konteyner Taşıması, Milkrun Operasyonları, müşteriye özel dedike araç ve Mikro Dağıtım hizmetleri sunuyoruz. Eskişehir ve Manisa’da açtığımız yeni depolar ile de yurtiçi dağıtımın depolamasını da gerçekleştiriyoruz.” dedi.
 

Yeni yatırımlar yolda


Kısa sürede ciddi bir ivme kazandıklarına ve Yurtiçi Dağıtım’da 2020 yılında %100’lük bir büyüme hedeflediklerine de değinen Yortaç, gelecek yatırımlarına ilişkin olarak “2019 yılında tek bir müşteri ile çıktığımız bu yolda, şu an otomotiv yan sanayi, tekstil, beyaz eşya, FMCG, inşaat, yapı market gibi sektörlerde yaklaşık 50 farklı müşteri ile çalışıyoruz. Yıl başında Eskişehir’de açtığımız transfer ve toplama merkezi ve Mayıs ayında Manisa’da açtığımız iki yeni depo ile yurtiçi depolama noktasında önemli adımlar attık. 2020 yılı sonuna kadar yatırım planımız ise Ankara, İzmir, Bursa, Adana’da ve farklı illerde yeni cross-dock ve transfer merkezleri açarak parsiyel mikro dağıtım hizmeti verme yönünde olacak” dedi.
 

Fabrikadan teslime tüm süreç takip altında


Lojistik operasyonlarında takip konusunun önemine dikkat çeken Mahmut Yortaç, “Örneğin beyaz eşya sektöründeki müşterimizle sistemlerimizi entegre ettik. Bu sayede, ürünler fabrikadan yüklenmeden önce barkodları oluşturuyor, el terminalleri ile ürünlerin üzerinde bulunan barkodlar okutuluyor ve araçlara yükleniyor. Ürünler Mars’ın transfer merkezine ulaştığında el terminali ile okutuluyor ve depoya indiriliyor. Yazılım üzerinde rut planlaması yapıldıktan sonra ürünler tekrar okutularak araca yükleniyor ve bayilere, servislere veya evlere teslimatı gerçekleşiyor. Müşterimiz, yük takip ekranına ürün kodu, irsaliye numarası, bayi adı gibi bilgileri sisteme girerek o ürüne ait tüm hareketleri sistem üzerinden takip edebiliyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 5891 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
2025 Yılı Elektrikli Modellerin Gerçek Menzil Sonuç Raporu Açıklandı... 12.08.2025
PETDER'in Yeni Yönetim Kurulu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı Ziyaret Etti... 12.08.2025
MAN’ın Başarılı Yetkili Servisleri Ödüllerini Aldı... 12.08.2025
Raben Group, Türk İhracatçısını Avrupa’da İleriye Taşıyacak... 12.08.2025
SOCAR Türkiye, ölçüm ve denetim süreçlerini İHA teknolojisiyle dönüştürüyor... 12.08.2025
AKO Akü yüzde 100 geri dönüşüm sağlıyor... 12.08.2025
CW Enerji Çatılarda Güneş Enerjisi ile Geleceği İnşa Ediyor... 12.08.2025
Otomotiv Sanayii Derneği, 2025’in İlk 7 Aylık Verilerini Açıkladı!... 12.08.2025
Aytemiz Yeni İletişim Ajansı Brandfocus... 12.08.2025
Socar Türkiye 14.Türek ve IV. Azerbaycan Enerji Forumu Çalışmalarına Destek Oluyor... 12.08.2025
Jeotermal sektöründen “taban fiyat 8 cent olsun” talebi... 12.08.2025
Renault Trucks Türkiye’den Global Arenaya: Özgür Fırat’a Uluslararası Görev... 12.08.2025
Enerjisa Enerji, 2025 ‘in ilk yarısında güçlü performans ve stratejik yatırımlarıyla öne çıktı... 12.08.2025
Biyorem’den akaryakıt sektörüne çözüm sunan ürünler... 12.08.2025
YASED: Yılın İlk 6 Ayında Türkiye’ye 6,3 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.08.2025
İstanbul Jet’in, Ulusal ve Uluslararası Kredi Notlarına Güçlü Onay... 12.08.2025
CK Enerji Boğaziçi Elektrik, “Gayrimenkulün Enerjisi 2025- İlk Yarı Raporunu” Açıkladı... 12.08.2025
OPEC'in ham petrol üretimi temmuzda günlük 263 bin varil arttı... 12.08.2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun tam kapasite çalışmaya başlaması ehemmiyet arz etmektedir... 12.08.2025
Yusufeli HES yılda 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyor... 12.08.2025
Kâmil Koç’tan Önemli Güvenlik Duyurusu... 12.08.2025
ZF küresel mega trendleri değerlendiriyor: Binek Araçlar Şasi Teknolojileri Lideri... 12.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.