Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

CW Enerji, Karadeniz’in en büyük Güneş Enerji Santrali’ni kurdu

Güncelleme :29.09.2020

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, 5.9 MWp gücündeki santral ile yeni bir rekora daha imza attı.
CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, “Türkiye’de güneş santralleri konusunda çok büyük bir potansiyel var. Yatırımcılarımız ile birçok ilki hayata geçirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.


Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisi CW Enerji, Karadeniz bölgesinin en büyük Güneş Enerji Santrali’ni (GES) kurdu.  


CW Enerji, sektörde en yeni teknolojileri geliştirerek, kullanıcıların enerji ihtiyacına kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Bu doğrultuda; Karadeniz bölgesinin en büyük çatı tipi Güneş Enerji Santrali (GES) projesini hayata geçiren firma, 5.9 MWp gücündeki santrali tamamlayarak yeni bir rekora daha imza attı.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, Türkiye’nin her yerinde projeler ürettiklerini ifade ederek, “Son olarak Karadeniz’in en büyük santralini kurduk. Bu projemizde yaklaşık 19 bin güneş paneli kullanıldı. Her açıdan değerlendirildiğinde bölge için de önemli bir proje oldu” dedi.
 

Örnek bir proje


Örnek bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden CW Enerji Genel Müdürü Volkan Yılmaz, bu tür projelerle farklarını ortaya koymaya devam edeceklerine dikkat çekti. Yılmaz, sektörün ihtiyaç duyduğu çözümleri sunmayı sürdüreceklerini dile getirerek, “Sürdürülebilir büyüme anlayışı çerçevesinde sürekli kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Son teknolojiyi yakından takip ederek, AR-GE Merkezimizde geliştirdiğimiz çalışmalarımız neticesinde sektörün ihtiyaçlarına göre inovatif ürünler geliştiriyoruz. Türkiye olarak güneş enerjisi konusunda daha da cesur adımlar atma zorundayız. Ülkemizin enerji alanında bağımsızlık kazanması için yenilenebilir enerji yatırımları çok büyük önem taşıyor. Sanayicilerimiz de güneşten gelen enerjiyi fabrikaları için büyük bir verimlilik unsuruna dönüştürüyor” dedi.

 

Bu haber 4696 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.