Haber Ekonomi


Haberler > Madeni Yağ Başlıkları

Motor Yağı Değişim Belgesi Alma Süresi 6 Ay Uzatıldı

Güncelleme :26.12.2020

 Motor yağı değişimlerinin yapıldığı işletmelerin bu faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için bulundurmaları gereken belgeyi alma süresi, 1 Temmuz 2021'e kadar uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, mevcut yönetmeliğin uygulanmasından kaynaklanan sorunların giderilmesi, atık yağ toplama miktarlarının artırılması ve atık yağların yönetiminin daha etkin hale getirilmesi amacıyla Yönetmelikte değişikliğe gidildi.

Buna göre, Kovid-19 şartları göz önünde bulundurularak, motor yağı değişimlerinin yapıldığı işletmelerin bu faaliyeti gerçekleştirebilmeleri için bulundurmaları gereken Motor Yağı Değişim Noktası Belgesini (MoYDeN) alma süresi 6 ay ertelenerek 1 Temmuz 2021'e kadar uzatıldı.

Mevcut tesislerin mevzuata uyumunun deneme üretim planına bağlanması, atık yağların yetkilendirilmiş kuruluşun yanı sıra rafinasyon tesisleri tarafından da toplanması ile Yönetmelik kapsamında yer alan atık yağ kodlarında düzenlemeler yapıldı.

Ayrıca, değişiklik ile yağ üreticilerine, piyasaya sürdükleri madeni yağ miktarına göre 2021'de başlamak kaydıyla artan oranlarda toplama yükümlülüğü getirildi.

Yine yağ üreticilerine, ürettikleri madeni yağların belirlenen oranlarda yurt içindeki atık yağlardan elde edilmiş baz yağ kullanma zorunluluğu getirildi.

Bu haber 6760 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Stellantis ve Koç Holding Üst Yönetimi Tofaş Fabrikası’nı Ziyaret Etti... 13.09.2025
TÜPRAŞ’tan SUNFUSION Projesiyle Yenilenebilir Yakıt Üretiminde İnovatif Bir Adım... 13.09.2025
YASED: Temmuz’da Türkiye’ye 2 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.09.2025
WAT Şarj HUB Tesisi Muğla’da Hizmete Girdi... 12.09.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir ESOK Rallisi’nde Zirvedeki Yerini Korumayı Hedefliyor... 12.09.2025
Kâmil Koç, yeni istihdam yatırımlarıyla ülkesine değer katıyor... 12.09.2025
İzmir Havalimanı GES’inde Solarçatı, Arçelik Ürünlerini Tercih Etti!... 12.09.2025
Chery TIGGO7 PRO MAX TransAnatolia’yı Başarıyla Tamamladı! ... 12.09.2025
Dicle Elektrik'ten Mardin'in Yeşilli ilçesine 62 milyon liralık altyapı yatırımı... 12.09.2025
Otokar ve Daimler Buses Üretim Anlaşması İmzaladı... 12.09.2025
Türkiye'nin enerji ithalatı faturasında bu yıl yüzde 2,4 düşüş bekleniyor... 12.09.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.