Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

PÜİS Genel Başkanı Okumuş: “Operasyona Tam Destek Veriyoruz”

Güncelleme :16.01.2021

PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, İstanbul merkezli eş zamanlı 50 ilde akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı ve nitelikli dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen ''Silici" kod adlı operasyona ilişkin basın açıklaması yaptı.  

Genel Başkan Okumuş açıklamasında şunları söyledi; 

“Bugünkü operasyonla, sektöre dışardan bulaşan, sektörü kirleten, sektörün adını lekeleyen, kamuoyunda sektörün kötü anılmasına neden olan kaçakçılara karşı yıllardır verdiğimiz mücadelenin olumlu sonuçlanmasının tanığı olduk.  

Bu operasyona katkı sağlayan, başta İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere devletimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyor ve operasyona tam destek verdiğimizi belirtmek istiyorum.     

Uzun bir zamandır devletimizin vergisini çalarak haksız kazanç elde eden, yatırım yapmadan, emek harcamadan, istihdam sağlamadan asalaklar gibi sektörden beslenen bu hırsız ve arsızların sektörden temizlenmesi ve sektörümüzün hak ettiği saygıyı yeniden kazanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, EPDK ve Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde yoğun çalışmalar yürüttük. Yapılan bu operasyon emeklerimizin boşa gitmediğinin bir kanıtı oldu.  

Ama bu tedbirlerin çok daha önce alınmasını arzu ederdik. Yıllardır devletimizin her yıl milyarlarca lirasının soyulduğunu, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğinin çalındığını söyledim.  

Otomasyon, yazarkasa ve pompa entegrasyonunun hemen hayata geçirilmesini, sektörde uçtan uca takip sisteminin bir an evvel kurulmasını ve bu sektörde sıkı bir mali disiplin uygulanmasını defalarca dile getirdim.   

Ülkemizin en önemli sektörlerinin başında gelen akaryakıt sektörünün isminin temize çıkarılması, devletimiz hazinesinin soyulmaması, bu sektöre yatırım yapan iş insanlarının ticaretini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için acilen dağıtım şirketi kurma şartlarının yeniden belirlenmesi gerekiyor. En az 50 milyon liralık nakdi teminat alınması bizim bu konudaki önerilerimizden biri.  

Yine kayıt dışılığına tevessül edenlerin, sektörün isminin kötüye çıkmasına neden olanların acilen mercek altına alınması ve gerekli yaptırımların zaman kaybetmeden uygulanması şart.  

Önemli bir diğer önerimiz de KDV’nin ÖTV’ye eklenerek, KDV kaçakçılığının önüne geçilmesidir. 

Devletimizin ilgili tüm kurumlarından, vatanına milletine bağlı, vergisini son kuruşuna kadar ödeyen, kaçakçılara karşı direnerek vatandaşlarımıza sağlıklı hizmet veren dürüst akaryakıt bayileri iflas etmeden, sektörden yok olmadan bir an evvel hiçbir açık kapı bırakmadan gerekli düzenlemeleri yapmalarını rica ediyor, sektörün kaçakçılıkla anılmadığı günleri en kısa sürede görmeyi umut ediyorum.”

Bu haber 3074 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.