Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol fiyatları arz kesintileri karşısında sabit kaldı

Güncelleme :31.01.2021

Suudi Arabistan'ın yaklaşan petrol üretim kesintisi ve ABD petrol stoklarındaki düşüş, piyasayı dengelemek için arz bolluğunu hafifletiyor

ABD petrol envanterlerindeki düşüş, Suudi Arabistan'ın Şubat ayından itibaren günde 1 milyon varillik (varil) günlük 1 milyon varillik yaklaşan petrol üretim kesintisi ile desteklenen arz bolluğunu hafifletmeye hazırlandığı için, Cuma günü petrol fiyatları sabit kaldı.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü, Perşembe gününü 55.10 $ 'dan kapattıktan sonra% 0.02 artışla 0616 GMT'de varil başına 55.11 $' dan işlem gördü.

Amerikan benchmark West Texas Intermediate (WTI), önceki seansı 52.34 $ / varil ile bitirdikten sonra% 0.40 düşüşle aynı anda varil başına 52.13 $ 'dan işlem gördü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) fiili lideri ve OPEC + üretim kesintilerinin ana itici gücü olan Suudi Arabistan, Şubat ve Mart aylarında üretimini gönüllü olarak günde 1 milyon varil azaltacak.

Suudi Arabistan'ın gönüllü azaltımından sonra, grubun üretim kesintisi Şubat'ta 8.125 milyon variline ve Mart'ta günde 8.05 milyon variline ulaşacak, yani OPEC +, Ocak ayındaki üretim oranlarına göre Mart ayında günlük 925.000 varil ve 850.000 varil üretimini azaltacağı anlamına geliyor.

Ancak, Şubat ayındaki bu üretim düşüşünden önce, ABD ticari ham petrol stoklarındaki düşüş, arz bolluğuna ve piyasaların dengelenmesine yardımcı oldu. Ülkenin Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre, ABD ticari ham petrol stokları, bir inşaatın piyasa beklentisine göre, 9.9 milyon varil veya% 2 ile 476.7 milyon varil ile Mart ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. 603.000 varil.

Bununla birlikte, virüs varyantının dünya çapında yayılması, eşlik eden kısıtlamalar ve kilitlemeler ile hareketliliği sınırlandırarak ve zayıf talep üzerine korkuları artırarak fiyat artışlarını sınırladı.

İspanya Perşembe günü, Sağlık Bakanlığı'nın yeni enfeksiyonlarda düşüş bildirdiğinde, ülkede koronavirüsün Güney Afrika varyantının tespit edildiğini doğruladı.

Bu haber 2416 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı... 06.07.2025
Bakan Kacır, Togg'un oyunu kurallarına göre oynayan bir marka olduğunu açıkladı... 06.07.2025
Prometeon’un Geniş Avrupa Bölgesi’ne Türkiye’den CEO... 06.07.2025
Enerji Bakanı Bayraktar: "4 milyon hanede kendi doğal gazımız kullanılıyor" ... 06.07.2025
OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek... 06.07.2025
TECO Petrol kayyıma devredildi... 06.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.