Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Novak: LNG'nin küresel ticaretteki payı boru hattı arzını geçecek

Güncelleme :28.02.2021

 Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, küresel sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) pazarının 2050'ye kadar en az iki kat büyümesini beklediklerini belirterek, "LNG'nin küresel ticaretteki payı boru hattı arzının payını geçecek." dedi.

Novak, video konferans yöntemiyle katıldığı Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nda yaptığı konuşmada, doğal gazın geleceği parlak ve çevre dostu bir hidrokarbon yakıt türü olduğunu söyledi.

Küresel LNG pazarındaki potansiyelin büyüdüğüne işaret eden Novak, "LNG pazarının 2050'ye kadar en az iki kat büyümesini bekliyoruz. LNG'nin küresel ticaretteki payı boru hattı arzının payını geçecek." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın dünyanın en büyük dördüncü LNG üreticisi olduğuna işaret eden Novak, "Rusya, LNG üretimini 2035'e kadar yılda 29 milyon tondan 120 ila 140 milyon tona çıkarmayı ve küresel pazar payını yüzde 15 ila 20'ye yükseltmeyi planlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber 2612 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.