Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım Uludağ Ekonomi Zirvesine katıldı

Güncelleme :24.03.2021

 Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Uludağ Ekonomi Zirvesinde bugün gerçekleştirilen ‘Enerjide Yeni Dengeler’ panelinde, ‘’Dünyamızı şekillendiren iki önemli mega trend var; iklim değişikliği ve dijitalleşme. İklim değişikliği ile mücadelede insanlığın elindeki en önemli enstrüman, yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesidir” dedi.

 Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım, Türkiye’nin ve Avrasya Bölgesi’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası etkinliklerinden olan ve pandemi nedeniyle bu yıl fiziksel ve online olarak karma şekilde gerçekleştirilen ‘Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı.

 İki gün sürecek Uludağ Ekonomi Zirvesinin ikinci panelinde ‘Enerjide Yeni Dengeler’ konusu ele alındı. Global Resources Pertnership Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öğütçü’nün moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Enerjide Yeni Dengeler’ paneline Sanko Enerji CEO’su Hakan Yıldırım’ın yanı sıra SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Anar Mammadov, Enerji Ticareti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Enerji CEO’su Burak Kuyan, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ve Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak konuşmacı olarak yer aldı.

 Kişi, kurum ve ülke stratejilerinin mega trendler etrafında şekillendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, “Bana göre dünyada iki tane mega trend var. Biri iklim değişikliği diğeri ise dijitalleşme. İklim değişikliğinde insanlığın elindeki en önemli enstrümanlardan birisi yenilenebilir enerji.  Kurum olarak nerede olmak istediğimizi bu iki mega trende göre şekillendirmek zorundayız. Başka bir seçeneğimiz yok” diye konuştu. 

 Enerji sektörü çalışanları fedakarlıktan ödün vermedi 

Tüm dünyayı etkisi altına Covid-19 salgını nedeniyle 2020’nin zor bir yıl olduğunu belirten Hakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 “2020 bizim için ilginç ve zor bir yıl oldu. Zorlu süreçler, üstesinden gelebilenler için öğrenme, kendini yenileme, dersler çıkarma ve yeni kabiliyetler elde etme aracıdır. Bu pandemi sürecinden ve 2020’nin enerji sektörüne getirdiği zorluklardan daha güçlü çıkacağız.

 Toplumun büyük bir kesimi evinden dışarı çıkamazken, görevleri nedeniyle birçok insan da bu süreçte evlerine adım atamadılar. Sağlık ve hizmet sektörü çalışanlarının yaptığı bu fedakarlığın benzerini enerji sektörü çalışanları da 2020 yılında yaklaşık 3 bin MW yenilenebilir enerji santrali devreye alarak yapmış oldular.”

 En fazla kadın çalışanı olan şirket olmayı hedefliyoruz

“Bundan 20 yıl önce yenilenebilir enerjinin mega trend olacağını görmüş ve enerji alanındaki tüm yatırımlarını yenilenebilir enerjiye yapmış bir şirket olarak hedefimiz çok net; Türkiye’nin yüzde yüz yenilenebilir enerji portföyüne sahip en büyük şirketi olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşan Hakan Yıldırım, “Bunu gerçekleştirirken, dijital dönüşümünü tamamlamış, en fazla katma değer üreten, çalışanlarını en çok geliştiren, en fazla kadın çalışana ve kadın yöneticiye sahip bir şirket olmayı hedefliyoruz ve bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

Bu haber 3052 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Mayısta Otomotiv endüstrisi 3,9 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu... 03.06.2025
Pakistan, enerjide talep artışını yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılamaya çalışıyor... 03.06.2025
ENSİA’dan İhracatçılara “Skdm’de Erteleme Yok” Uyarısı ... 03.06.2025
Enerjide acele kamulaştırma kararları... 03.06.2025
Zeren Energy ETCSEE 2025’e gold sponsor olarak katılacak... 02.06.2025
Rengârenk Plastikler Her Yerde Atık Plastikte Neler Gizli? Enerji Mi? Plastik Kirliliğini Birlikte Yenebiliriz... 02.06.2025
“OPET, sektörünün en güçlü ve en fazla büyüyen markası” ... 02.06.2025
SOCAR Türkiye, Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'na katıldı... 02.06.2025
Minik Ellerle Büyük Fikirler: Scania Kids Fest Renkli Geçti... 02.06.2025
TEXACO Team AMS, Roma'dan kupa ile döndü... 02.06.2025
Yeni nesil taşımacılık teknolojileri, Renault Trucks FEST ile sahadaydı ... 02.06.2025
Rosatom, Özbekistan'daki Düşük Güçlü NGS'nin İlk Ünitesi İçin Reaktör Ekipmanı Üretimine Başladı... 02.06.2025
CW Enerji’den Yerli ve Milli Panellerle Sıfır Karbon Hedefine Bir Adım Daha... 02.06.2025
Haziran Ayında Aytemiz Vaay ve Hepsipay’den 100 TL Hepsipara Hediye... 02.06.2025
Bakanı Bayraktar, TPAO, SOCAR ve bp arasında anlaşma imzalanacağını açıkladı... 02.06.2025
Enerjisa Üretim sponsorluğundaki Latmos Ultra Maratonu sporcular ve öğrencileri buluşturdu... 02.06.2025
TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak olacak... 02.06.2025
Mayıs Ayında Kimya Sektöründen 2,7 Milyar Dolarlık İhracat... 02.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.