Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Akaryakıtta kritik 'Tavan fiyat' zirvesi

Güncelleme :06.04.2021

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt dağıtım şirketlerinin “gizli zam” yaparak, kar paylarını artırdıkları gerekçesiyle bir süre önce  benzin ve motorinde “tavan fiyat” uygulaması başlatmıştı. Uygulama, 2 ay devam edecek. Sektörde, gerek dağıtım şirketlerini (PETDER ve ADER) gerekse de bayileri bir araya getiren (TABGİS ve PÜİS) derneklerin üst yönetimi, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’la görüşmek için kolları sıvadı.

Bu kapsamda TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi üzerinden EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’dan randevu talep edilmesi benimsendi. Görüşmenin, Yılmaz’ın programının “uygun” olması durumunda bu hafta yapılması bekleniyor. Tek gündem maddesi, 18 Mart’ta uygulanmaya başlanan “tavan fiyat” ve halen benzin ve motorinde (litrede) 70 kuruş düzeyinde olan kar marjı olacak. Sektör, EPDK’nın konuya ilişkin nabzını tutacak. Ankara’nın, marjların geleceğine ilişkin perspektifini ve bakış açısını anlamaya çalışacak.

"TAVAN FİYAT" UYGULAMASI SONA ERECEK Mİ?

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS),bir süre önce yazılı açıklama yaparak, “tavan fiyat” uygulamasının kaldırılmasını istedi. Sendika, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının yeniden başladığına işaret ederek, bu nedenle akaryakıt istasyonlarının satış hacimlerinin daha da azalacağını, sektörün bu yükü kaldıramayacağını ifade etti.

EPDK kaynakları ne düşünüyor?

Kaynaklar, uygulamanın devam edeceği mesajını verdi. Buna göre akaryakıtta “tavan fiyat”, 18 Mart’tan geçerli olmak üzere 2 ay devam edecek. Mayıs ayının ikinci yarısında tavan uygulaması sona erecek, pompa satış fiyatlarında “normal” süreç işleyecek.

Bu haber 2054 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.