Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Işıklar Enerji ve Yapı Holding İle Çemaş’tan Uluslararası Sürdürülebilirlik Hamlesi

Güncelleme :01.06.2021

 Işıklar Enerji ve Yapı Holding ile iştiraki olan Çemaş Döküm Sanayi A.Ş, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Platformu’na (UN Global Compact) imzacı şirket olarak kabul edildi. 

 160’tan fazla ülkede 9 bin 500’ün üzerinde şirketin dahil olduğu UN Global Compact oluşumuna imzacı olarak kabul gören Işıklar Enerji ve Yapı Holding ile iştiraki olan Çemaş Döküm Sanayi A.Ş, sürdürülebilirlik vizyonunu uluslararası düzeye taşıdı.

Üyeliklerini değerlendiren Işıklar Enerji ve Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, “UN Global Compact’in, holdingimizin ve şirketimiz Çemaş’ın gelecek vizyonuyla doğrudan tutarlı ilkeleri ve çalışmaları bulunuyor. İnsan ve çalışan haklarından çevre ve iklime, finans ve toplumsal cinsiyet eşitliğinden bilime kadar birçok alandaki çalışmaları uzun zamandır dışarıdan destekliyorduk, şimdi yapılanmanın bir üyesi olarak desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Özellikle çevre, iklim krizi, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi tüm dünyayı ilgilendiren konular çerçevesinde ve sürdürülebilirlik kavramı etrafında, birlikte hareket edebilmenin önemine vurgu yapan Işık, pandemi sonrası normalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte platformun diğer ülkelerdeki üyeleri ile de iş birliği içinde olmak istediklerini ifade etti. 

Holding ve iştirak şirketlerde yenilikçi bir vizyon ile hareket ettiklerinin altını çizen Işık, önümüzdeki süreçte sürdürülebilirlik uygulamalarına daha çok yoğunlaşacaklarını da sözlerine ekledi. 

Bu haber 1887 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
ABD, petrol fiyatı tahminini bu yıl için yükseltti... 14.01.2026
OPEC'in ham petrol üretimi, Aralık 2025'te günlük 105 bin varil arttı... 14.01.2026
Palmet Enerji’nin Kurucularından Cengizhan Güngör, Etiyopya’da Hayatını Kaybetti... 14.01.2026
Dünyada 2025'teki elektrikli araç satışları 20,7 milyonla rekor kırdı... 14.01.2026
Türkiye pompa sektörü büyüyor, dönüşüm ihtiyacı artıyor... 14.01.2026
Enerji Maliyetlerini Sıfırladı, Karbon Ayak İzini Yüzde 96 Azalttı... 14.01.2026
Brent petrolün varili 64,85 dolardan işlem görüyor... 14.01.2026
Maxion, Çelik Kamyon Jantlarını Yeniden Tanımlıyor... 14.01.2026
İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretim ve verimliliğinde artış... 14.01.2026
Kâmil Koç 2025 yılı verilerini açıkladı: 10 milyondan fazla yolculuk hikâyesine ortak oldu... 14.01.2026
Oyak Renault 2025 yılını güçlü bir üretim ve ihracat performansıyla kapattı... 14.01.2026
Altur Turizm araç filosunu Volkswagen Crafter ile güçlendirdi... 14.01.2026
Toyota’dan Bir Rekor da Avrupa’dan Geldi... 14.01.2026
Türkiye'nin petrol ithalatı Kasım 2025'te yüzde 6,3 azaldı... 14.01.2026
TSKB’den Mutlucan Şeker’in Enerji Yatırımına 75 Milyon Dolarlık Finansman... 14.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.