Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

TürkAkım boru hattına 22-29 Haziran'da yıllık bakım yapılacak

Güncelleme :16.06.2021

 TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz kısmında 22-29 Haziran'da planlı bakım çalışması yapılacağı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, bakım çalışmasının TürkAkım’ın açık deniz hatlarının işletimini üstlenen South Stream Transport B.V. tarafından gerçekleştirileceği ifade edildi.

Açıklamada TürkAkım'ın Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıdığı hatırlatılarak, "TürkAkım’ın her iki açık deniz hattından sağlanan doğal gaz akışı, 22 Haziran’dan 29 Haziran’a kadar planlı yıllık bakım ve inceleme çalışmaları için geçici olarak durdurulacak." ifadesi kullanıldı.

TürkAkım, Rusya’dan başlayıp Karadeniz altından ilerleyerek Türkiye ve Avrupa’ya uzanan, birbirine paralel iki hatlı bir doğal gaz boru hattından oluşuyor. Hatlardan her biri yıllık 15,75 milyar metreküp doğal gaz aktarım kapasitesine sahip.

TürkAkım üzerinden ticari doğal gaz aktarımı 1 Ocak 2020 tarihinde başladı. TürkAkım Boru Hattı’nın resmi açılışı, 8 Ocak 2020'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bu haber 2815 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.