Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

SOCAR Türkiye’den rekor refinansman

Güncelleme :17.08.2021

 SOCAR Türkiye, Citi ve JP Morgan liderliğinde 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer  bir sendikasyon kredisi sağladı. Küresel belirsizliklerin sürdüğü pandemi döneminde temin ettiği yüksek tutarlı bu krediyle SOCAR Türkiye, uluslararası piyasalardaki güçlü konumunu bir kez daha ispatladı.  

 Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın iştiraki SOCAR Türkiye, eski finansal yükümlülüklerini refinanse etmek amacıyla uluslararası finans dünyasından rekor bir kredi teminine imza attı. Dünyanın saygın bankalarından  Citibank N.A., London Branch (“Citi”) ve JP Morgan Securities plc (“JP Morgan”) liderliğinde temin edilen 1,3 milyar ABD dolarına eşdeğer tutarındaki sendikasyon kredisi ile SOCAR Türkiye, 2021 yılı başından bugüne kadar Türkiye’de finansal hizmetler sektörü dışında faaliyet gösteren bir şirket tarafından sağlanan en yüksek tutarlı işlemi gerçekleştirmiş oldu. 

 Küresel ekonomide pandemi dönemi endişelerinin sürdüğü bir ortamda alınan kredi, uzun geri ödeme vadesi, piyasadaki benzerlerine ve eski kredilere kıyasla düşük faiz maliyeti ile dikkat çekiyor. Dünyanın önde gelen banka ve finans kuruluşlarının katıldığı sendikasyon tarafından SOCAR’ın garantörlüğünde beş yıl vade ve EURIBOR /LIBOR +345 baz puanlık faiz oranı ile sağlanan kredi, SOCAR’ın ve SOCAR Türkiye’nin sağlam finansal yapısı ve dünya finans çevreleri nezdindeki güçlü duruşuna olan güvenin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.   

 “SOCAR’A VE TÜRKİYE’YE DUYULAN BÜYÜK GÜVENİN GÖSTERGESİ”

Alınan krediyi değerlendiren SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev “Dünyanın güçlü finans kuruluşları JP Morgan ve Citi liderliğinde sağlanan bu büyüklükteki bir refinansman kredisi, piyasalarda pandemi kaynaklı küresel belirsizliklerin halen sürdüğü bir ortamda SOCAR Türkiye’ye duyulan büyük güvenin bir göstergesidir. Söz konusu finansman ile bir yandan finansal yapımızı güçlendirirken, diğer yandan da görece düşük faiz oranı ile grubumuzun geçmiş borçlarının ortalama maliyetini iyileştiriyoruz. Bu ölçekteki bir sendikasyon kredisine bu koşullarda erişmemizin, içinde bulunduğumuz küresel ekonomik şartlar da göz önüne alındığında ayrı bir önem taşıdığını düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.

 SOCAR Türkiye’nin bu işlemdeki hukuk danışmanlıklarını Vinson & Elkins RLLP, Ünsal Avukatlık Ortaklığı ve Omni Law Firm üstlendi.

Bu haber 1621 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.