Haber Ekonomi


Haberler > Ticari Araçlar Başlıkları

Otokar’ın elektrikli otobüsü Münih’te

Güncelleme :22.09.2021

 Türkiye'nin lider otobüs üreticisi Otokar, Avrupa'nın önemli fuarları arasında yer alan ve bu yıl Münih'te "Bundan sonra bizi ne hareket ettirecek?" sloganıyla düzenlenen IAA Mobility 2021'de, 12 metrelik elektrikli otobüsü Kent Electra ile yer aldı. Otomotiv dünyasının en önemli buluşmasında Otokar'ın yenilikçi elektrikli otobüsü, Webasto iş birliği ile 6 gün boyunca 2 bin ziyaretçi taşıdı.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yeni tip koronavirüs pandemisi sonrasında Avrupa'nın ilk yüz yüze otomobil fuarı IAA Mobility 2021'de 12 metrelik şehir içi elektrikli otobüsüyle yer aldı. Son 10 yılda 1,3 milyar TL'lik Ar-Ge harcaması ile alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atan ve Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs üreticisi unvanına sahip olan Otokar’ın Webasto pilleri ile güçlendirilen Kent Electra otobüsü fuar boyunca yolcu taşımacılığı yaptı. 

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar'ın elektrikli otobüsü IAA Mobility 2021'de emisyonsuz araçlar için tahsis edilen “Blue Lane” hattında hizmet verdi. Kent Electra, Webasto iş birliği ile 6 gün boyunca fuar alanı ve şehir merkezi arasında 1000 kilometrenin üzerinde yol yaptı ve 2 bini aşkın fuar ziyaretçisini taşıdı.  

Dinamik, zarif, modern tasarımıyla dikkat çeken Kent Electra; daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak hedefiyle tasarlandı. Otokar Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen, Voith şanzımanlı Kent Electra, tasarımının yanı sıra konforu, teknolojisi, güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle Münih’te dikkatleri üzerinde topladı. Tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometre üzerinde menzil sunabilen Kent Electra, Münih IAA Mobility 2021'de de yolcuların beğenisini kazandı.

Bu haber 1618 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.