Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Çinli otomotiv devi BYD, petrol ve dizel için tarih verdi

Güncelleme :20.11.2021

 BYD, 2040 yılı itibarıyla benzinli ve dizel motorlu araç üretimini durduracağını açıkladı

Çinli otomotiv şirketi BYD, 2040 yılı itibarıyla benzinli ve dizel motorlu araç üretimini durduracağını açıkladı. Sıfır emisyonlu orta ve ağır araçlara geçiş konusunda hazırlanan küresel mutabakatı da imzalayan BYD, 2030 yılı itibarıyla sıfır emisyonlu orta ve ağır kamyonetlerin satışının toplam satıştaki payı yüzde 30’a, 2040 yılına kadar da yüzde yüze ulaşacak.

Şirketten edinilen bilgiye göre, BYD tarafından satılan yeni enerjili araçlar sayesinde ekim itibarıyla küresel karbon salınımında 8 milyon tonun üzerinde düşüş gerçekleştirildi. BYD kamyonet alanındaki düzenlemeleri en erken yapan şirketlerden biri. Yeni enerjili kamyonetlere ilişkin Ar-Ge çalışmalarına 2012 yılından bu yana yatırım yapan BYD, 2015 yılında da elektrikli ağır kamyonetlerin geniş çapta üretimini ve piyasaya yönelik faaliyetleri başlatmıştı.

Benzinli araçların piyasadan çekilmesi için Hainan’da pilot uygulama

Çin Otomobil Üreticileri Birliği’nden açıklanan verilere göre, ekim ayında yeni enerjili araçların üretimi bir önceki aya göre yüzde 12,5 artarak 397 bine, satışı ise yüzde 7,2 artarak 383 bine ulaştı. Her iki sayı de geçen yıla göre yaklaşık 1,3 kat yükseldi.

Halihazırda Hollanda, Norveç, İngiltere ve Fransa gibi birçok ülke, benzinli ve dizel motorlu araçların satışının yasaklanması için takvim ortaya koydu. Volkswagen ve Volvo gibi birçok otomotiv şirketi de bu yönde bir takvim belirledi.

Çin’de ise, benzinli ve dizel motorlu araçların piyasadan çekilmesi için Hainan eyaletinde pilot uygulama başlatıldı. Plana göre, Hainan’da 2030 yılı itibarıyla tamamen yeni enerjili araç kullanılacak. Denemenin başarılı olması halinde, uygulamanın ülke genelinde yaygınlaştırılması bekleniyor.

Bu haber 2073 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.