Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

Turpak Yetkilendirilmiş Otomasyon Şirketi Oldu!

Güncelleme :22.12.2021

 Türkiye akaryakıt sektörünü, taşıt tanıma vasıtası ile otomasyonla tanıştıran Turpak, sektörde emin adımlar ile devam ediyor. Akaryakıt dağıtım şirketleri ve filo sahibi şirketlerin işlerini daha verimli ve kârlı yönetebilmelerini sağlayan Turpak, EPDK tarafından yetkilendirilerek, "yetkilendirilmiş otomasyon şirketi" unvanını kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Turpak CEO'su Tamer Şengönül "Ülkemizde 19 akaryakıt dağıtım şirketinin 6.500 istasyonunda otomasyon hizmeti veren Turpak olarak, akaryakıt sektöründe güven ve kaliteyi üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz." dedi.

1999 yılından bu yana “Taşıt Tanıma Sistemi” vasıtasıyla akaryakıt sektörünü otomasyon teknolojisiyle tanıştıran Turpak, EPDK'nın 10338 sayılı kurur kararına ilişkin kriterleri sağlayarak, yetkilendirilmiş otomasyon şirketi oldu. Bu bağlamda, 1.1.2022 tarihinden itibaren 10338 sayılı "Bayi Denetim Sisteminin Kurulması ve Uygulanması için Tüzel Kişilerin Yetkilendirilmesine İlişkin Kurul Kararı" kapsamında, EPDK tarafından belirlenen yetkilendirilmiş otomasyon şirketi haricinde kalan şirketler, akaryakıt istasyonlarına müdahale edemeyecek. Karar ile birlikte yetki belgesi bulunmayan ve ehil olmayan otomasyon firmalarının piyasayı olumsuz etkileyecek faaliyetlerde bulunması engellenirken, mevzuata aykırı faaliyette bulunan otomasyon şirketleri ise bu tarihten sonra idari para cezası ile cezalandırılabilecek.

EPDK'dan yeni zorunluluklar getirildi

Öte yandan alınan kararla, piyasada otomasyon sistemlerinin kurulması, bakım ve onarımı için EPDK'den yetki almak üzere başvuruda bulunacak şirketlere faaliyetlerin sürekliliğini sağlayacak sayıda personel istihdamı, gerekli sayıda yetkili servis ağı, faaliyete ilişkin kalite belgeleri, mali yeterliliği sağlayacak sermaye, nakit ve cari oranlara sahip olması şartı aranırken yetkili servislerde de yapılacak işin niteliğine göre gerekli koşullara sahip olma zorunluluğu getirildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Turpak CEO'su Tamer Şengönül "Ülkemizde 19 akaryakıt dağıtım şirketinin 6.500 istasyonunda otomasyon hizmeti veren Turpak olarak, akaryakıt sektöründe güven ve kaliteyi üst düzeyde tutmaya devam edeceğiz. EPDK tarafında alınan karar ile üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye hazırız." dedi.

Bu haber 3486 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.