Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Almanya Başbakanı: Kuzey Akım-2 projesi durdurulabilir

Güncelleme :18.01.2022

 Avrupa’da tartışmalara yol açan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattıyla ilgili Almanya’dan açıklama geldi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın Ukrayna'ya saldırması halinde Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin durdurulabileceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşmesinin ardından gazetecilere konuşan Scholz, “Ukrayna'ya askeri müdahale olursa bunun ağır bir bedeli olacağı açık ve her şey konuşulmalı” dedi.

Ukrayna temaslarının ardından Moskova'yı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da, ekonomik sonucu ağır olsa bile Almanya'nın temel değerleri korumaya hazır olduğunu ifade etti.

Baerbock, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasını “ciddi bir tehdit” diye niteledi. Alman bakan, “Enerji bir silah olarak kullanılırsa bunun Kuzey Akım-2 boru hattı açısından da sonuçları olur” diye konuştu.

LAVROV: PROJE SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, boru hattı projesinin siyasi tartışmalara malzeme yapılmasının yapıcı bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Baerbock'la ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, “Bu projenin siyaset malzemesi haline getirilmesinin zarar verici olduğunu Alman muhataplarımızın dikkatine sunduk” dedi.

Rusya, Ukrayna'yı işgal edeceği iddiasını reddetse de Batı'nın giderek artan baskısıyla karşı karşıya. Bu baskı, halihazırda Avrupa'da tartışmalara yol açan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının geleceğiyle ilgili soru işaretlerini de artırıyor.

Baltık Denizi’nde Rusya’dan Almanya’ya uzanan Kuzey Akım-2 boru hattının yapımı eylülde tamamlanmıştı ancak faaliyet için hala Berlin’den ve AB’den onay bekliyor.

Avrupa'da projenin Rus gazına bağımlılığı artıracağı endişesi de boru hattına dair itirazlara yol açıyor.

Bu haber 1247 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.