Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

GAZDAŞ'tan abonelerine uyarı

Güncelleme :06.07.2013

 GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, "Abonelerimiz, düşük maliyetli ve güvenliklerini hiçe sayan uygulamalardan kaçınmalı" değerlendirmesinde bulundu.

 GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, "Abonelerimiz, düşük maliyetli ve güvenliklerini hiçe sayan uygulamalardan kaçınmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, belirli bir süreci gerektiren iç tesisat dönüşüm işlemlerinde vatandaşların dikkat etmeleri gereken konular olduğunu belirterek, “Doğal gaz iç tesisatının en az altyapı şebekeleri kadar güvenli şekilde kurulması büyük önem taşıyor. Bunun için abonelerimiz, düşük maliyetli ve güvenliklerini hiçe sayan uygulamalardan kaçınmalı ve bu işlemi sertifikalı firmalara yaptırmalılar. Aboneler, iç tesisat firmalarını seçmeden önce, GAZDAŞ’tan bilgi alabilirler veya şirketin daha önce yaptığı işleri araştırabilirler” ifadelerini kullandı.

Abonelerinin, tesisatın yapımı sırasında bir sorun yaşamamaları ve tesisatın kalite standardına uygun şekilde kurulması için çalıştıkları firma ile sözleşme imzalamaları gerektiğini belirteren Akaslan, "Sözleşmede firmanın sahip olduğu sorumluluklar, işin tamamlanma süresi, kullanılacak malzemenin nitelikleri ve ödeme şekli mutlaka yer almalı. Mevzuat gereği zorunlu olan iç tesisat sigortasının iç tesisat firmasından talep edilmesi de unutulmamalı" bilgisini aktardı.

İç tesisat firmalarına yetki verirken çok hassas davrandıklarını belirten Akaslan, şunları kaydetti:

"İç tesisat kurulum işlemi, uzmanlık gerektiren bir süreçtir. Firmaların sertifika alabilmesi için öncelikle deneyimli olmaları ve daha önce yapmış oldukları işlere ait iş bitirme belgelerini ve referanslarını sunmaları gerekiyor. Bu firmalara yapacakları tüm projelerde teknik şartnameye uymalarını ve uygun olmayan hiçbir malzemeyi kullanmamalarını şart koşuyoruz. İç tesisatın kurulumu sonrasında GAZDAŞ yetkilileri tesisatı inceliyor ve güvenli olmayan tesisatlara onay vermiyor. Bu süreçte önce keşif ve teknik etüt yapılıyor. İnceleme sırasında kalorifer kazanı, baca, kazan dairesinin havalandırması, elektrik ve topraklama tesisatları ile aydınlatma sisteminin uygunluğu kontrol ediliyor. Bütün bu işlemlerin standartlara uygun yapılması abonelerimizin güvenliği açısından büyük önem taşıyor."

Tamer Akaslan, vatandaşların GAZDAŞ’ın yetki verdiği firmaların listesine www.gazdas.com web adresinden ulaşabileceğini, bilgi almak isteyenlerin GAZDAŞ Abonelik Merkezleri’nden de telefonla veya yüz yüze bilgi edinebileceklerini belirtti.

 

Bu haber 4276 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.