Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Norm Holding Fabrikaları Enerjiyi Güneşten Karşılıyor

Güncelleme :28.05.2022

 Norm Holding yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor, üretim tesislerinin çatılarına kurulan paneller ile enerjisini güneşten sağlıyor…

 Ege Bölgesi ve Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşları arasında öne çıkan ve bağlantı elemanları sektöründe Avrupa’da ilk beş içinde bulunan Norm Holding, alternatif temiz enerji kaynakları ile çevreci yaklaşım doğrultusunda yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan yenilenebilir enerjiye yatırım yapan Norm Holding, bünyesindeki üç fabrikanın çatısına Güneş Enerjisi panelleri yerleştirerek 3 bin 357 kWp kurulu GES gücü elde etti.

 Devreye alınan bu temiz enerji kaynağı ile Norm Holding, mevcut güneş panellerinden yıllık 4,95 milyon kWh elektrik enerjisi elde ederken tüm bağlı fabrikalarının çatısında güneş enerjisi panellerinin kurulumunu gerçekleştirmeyi ve toplamda 35 milyon kWh olan elektrik tüketimini yenilenebilir ve verimli enerjiden karşılamayı da gelecek planları içine alıyor. 

 “Yenilenebilir enerji yatırımlarımız sürecek”

Norm Holding Endüstri Grubu Başkanı Mahmut Öztürk, yeni yapılacak tüm tesislerde GES kurulumunun yapılmasını planladıklarını belirterek “Yenilenebilir enerji piyasalarının önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojilerinin hızla yayılması, önemli ölçüde enerji güvenliği ve çevresel etkilerin azalmasının yanı sıra ekonomik faydaları da gözlemlenecektir” dedi.

 Mahmut Öztürk, Norm Holding’in çevresel etkileri olmayan yenilenebilir temiz enerji üretimi için yatırımlara devam edeceğini de kaydederek şunları söyledi:

“Yenilenebilir enerji yatırımlarımız ilk olarak 2020 yılında Salihli’de Norm Coating için yapılan ve binanın çatısında yaklaşık dört ay gibi kısa bir sürede uygulanan kurulum ile başladı. Bu binada 400 watt mono kristal panel kullanıldı. Şu anda Norm Coating Salihli yerleşkemizde, toplam kurulu gücün 3’te 1’ini panellerden karşılıyoruz. Burada 110 ailenin günlük elektrik kullanımını üretiyoruz. Şimdiye kadar iki ayrı noktada 2.2 MW. kurulumunu tamamladık ve üretime başladık. Bir diğer tesisimizde 1.3 MW.’lık kuruluma da devam etmekteyiz. Yapılan kurulum toplamı 3.5 MW. olacaktır. Yıllık yaklaşık 5.500 ile 6 000 MW. elektrik üretimi hedefliyoruz.”

 “Tesislerimizde alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor”

Öztürk, Norm Holding olarak ayrıca tüketilen enerjiyi verimli kullanmak, daha az miktarda enerji ile daha fazla sanayi üretimi yapmak adına ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumu ve buna bağlı olarak enerji verimliliği çalışmaları da yaptıklarını belirterek “Ülkemizde 1 kWh elektrik üretimi için kömür, doğalgaz gibi fosil yakıtların kullanımı nedeniyle 0,7258 kg CO2 salınımı gerçekleşiyor. GES tesisleri ile üretilen 1 kWh elektrik enerjisinin CO2 salımı ise GES tesisi kurulumu ile ilgili üretim süreçleri de dikkate alınarak 0,6482 kg olarak hesaplanıyor. Tesislerimizde sadece güneş enerjisi değil, alternatif enerji kaynakları da kullanılıyor. Örneğin ısıl işlem fırınlarımızın baca atık ısısı ile üretim holümüzü sulu radyan sistemiyle ısıtıyoruz. Ayrıca gerek İzmir gerekse Salihli yerleşkelerinde ısıl işlem fırınlarımızın yağından elde ettiğimiz atık ısı ile tüm idari binalarımızın ısıtılmasını sağlıyoruz. Isıl işlem fırınlarının bacalarındaki atık ısı ile fırınların ön yağ alma ve ara yıkama banyolarının sularını ısıtıyoruz. Yine ısıl işlem baca atık ısısını ön yıkama ve ara yıkama kurutma fanlarında kullanıyoruz” şeklinde konuştu. 

Bu haber 1560 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
ABD, petrol fiyatı tahminini bu yıl için yükseltti... 14.01.2026
OPEC'in ham petrol üretimi, Aralık 2025'te günlük 105 bin varil arttı... 14.01.2026
Palmet Enerji’nin Kurucularından Cengizhan Güngör, Etiyopya’da Hayatını Kaybetti... 14.01.2026
Dünyada 2025'teki elektrikli araç satışları 20,7 milyonla rekor kırdı... 14.01.2026
Türkiye pompa sektörü büyüyor, dönüşüm ihtiyacı artıyor... 14.01.2026
Enerji Maliyetlerini Sıfırladı, Karbon Ayak İzini Yüzde 96 Azalttı... 14.01.2026
Brent petrolün varili 64,85 dolardan işlem görüyor... 14.01.2026
Maxion, Çelik Kamyon Jantlarını Yeniden Tanımlıyor... 14.01.2026
İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretim ve verimliliğinde artış... 14.01.2026
Kâmil Koç 2025 yılı verilerini açıkladı: 10 milyondan fazla yolculuk hikâyesine ortak oldu... 14.01.2026
Oyak Renault 2025 yılını güçlü bir üretim ve ihracat performansıyla kapattı... 14.01.2026
Altur Turizm araç filosunu Volkswagen Crafter ile güçlendirdi... 14.01.2026
Toyota’dan Bir Rekor da Avrupa’dan Geldi... 14.01.2026
Türkiye'nin petrol ithalatı Kasım 2025'te yüzde 6,3 azaldı... 14.01.2026
TSKB’den Mutlucan Şeker’in Enerji Yatırımına 75 Milyon Dolarlık Finansman... 14.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.