Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Düşük kaliteli AdBlue, araçların motorlarına zarar verebilir

Güncelleme :27.07.2022

 AdBlue markasının kullanım haklarına sahip firmalardan Arbey Kimya’nın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karahasanoğlu, AdBlue ürünlerinin yalnızca sertifikalı bayilerden alınması gerektiği uyarısında bulundu. Her üre çözeltisinin AdBlue olmadığına dikkati çeken Karahasanoğlu, piyasada satılan düşük kaliteli veya gerekli standartları karşılamayan AdBlue ürünlerinin araçlara zarar verebileceği uyarısında bulundu.  

Dizel motorlu araçlarda kullanılan AdBlue, karbon emisyonlarının ciddi oranlarda azaltılmasını sağlıyor. Küresel çapta hükümetler, özellikle yeşil lojistik uygulamaları açısından çok önemli olan AdBlue kullanımının yaygınlaşması için bazı yasal düzenlemeleri hayata geçiriyor. Düşük kaliteli veya gerekli standartları karşılamayan AdBlue ürünlerinin ise motorlara çeşitli zarar verebileceği belirtiliyor.

TrueBlue markası adı altında AdBlue üretmek için İstanbul’da 2015 yılında kurulan Arbey Kimya’nın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Karahasanoğlu, Trueblue ürünlerinin tamamının İGSAŞ üretim hattından alınan yüksek saflıktaki ergimiş üre kullanılarak üretildiğine dikkati çekti.

AdBlue ürünlerinin yalnızca sertifikalı bayilerden alınması gerektiğinin ve her üre çözeltisinin AdBlue olmadığının altını çizen Karahasanoğlu, yalnızca Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA) lisansı olan markaların kullanılması gerektiğini dile getirdi. Karahasanoğlu, kullanılan ürünlerin “ISO 22241-1” kalite standardına uyumlu olması gerektiğini de vurguladı.

 “Düşük kaliteli ürünler motor hasarına yol açabilir”

Bazı kullanıcıların sırf “ucuz” olduğu için standart dışı bazı ürünlere yönelebildiğini ifade eden Karahasanoğlu, “AdBlue adıyla satılan birçok marka var. Yüksek kalitedeki ürünler genellikle benzer fiyat seviyesinde oluyor. Ancak normalden çok daha düşük fiyatlara satılan AdBlue ürünlerinin kalitesi düşük olabilir. Düşük kalitedeki ürünler araçların motorlarında ciddi hasara ve tahribata neden olabiliyor.” uyarısında bulundu.

 AdBlue’nun araçlara aktarımında nelere dikkat edilmeli

Karahasanoğlu, AdBlue’nun renksiz ve berrak olmasına dikkat edilmesi, bulanık ürünlerin satın alınmaması gerektiğini söyledi. İçerisinde farklı katkı maddelerine yer verilen ürünlerin, araçların katalizatör sistemlerini tamamen devre dışı bırakabileceğini anlatan Karahasanoğlu, AdBlue’nun araçlara aktarımıyla ilgili şu bilgileri de paylaştı:

“Dökülmeleri önlemek için her zaman özel dağıtım ekipmanı kullanılmalı. Su ve diğer tozların girmesini önlemek için de AdBlue deposunun kapağını sıkıca kapatmamız gerekiyor. Eğer AdBlue’da herhangi bir bozulma olduğundan şüpheleniyorsanız veya renginde farklılık görünüyorsa, o ürünün kullanılmamasını tavsiye ediyoruz.”

Bu haber 1386 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.