Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Meskenlerde elektrik tüketimi azalırken sanayi ve ticarethanelerde arttı

Güncelleme :27.07.2022

 Aksa Elektrik, 2022 yılı nisan, mayıs, haziran dönemlerine ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre düşerken Çoruh bölgesinin toplam elektrik tüketimi arttı.  

Yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla meskenlerde toplam elektrik tüketimi hem Çoruh hem de Fırat bölgesinde azaldı. Sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin toplam elektrik tüketiminin ise, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla her iki bölgede de arttığı kaydedildi.

 Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2022 yılının nisan, mayıs ve haziran aylarına ait tüketim oranlarını açıkladı. 

 Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesinde, toplam elektrik tüketiminde (mesken, sanayi ve ticarethane) bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3,5 oranında artış görüldü. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin yer aldığı Fırat bölgesinin toplam elektrik tüketiminin ise yaklaşık yüzde 2,5 oranında azaldığı kaydedildi.

Meskenlerde elektrik tüketimi azaldı

 Bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Çoruh bölgesindeki meskenlerde toplam elektrik tüketimi yaklaşık yüzde 8 oranında azalırken Fırat bölgesinde ise bu oranın yaklaşık yüzde 2,5 olduğu gözlendi. 

Mesken abone gruplarına il bazında bakıldığında da yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tüm illerin elektrik tüketiminde düşüş yaşandığı kaydedildi. Çoruh bölgesinde; Artvin’de yüzde 8, Giresun’da yüzde 9, Gümüşhane’de yüzde 10, Rize’de yüzde 10 ve Trabzon’da ise yüzde 6 oranlarında azalma görüldü. Fırat bölgesinde; Malatya’da yüzde 2, Elazığ’da yüzde 1, Tunceli’de yüzde 6 ve Bingöl’de ise yüzde 5,5 oranlarında düşüş yaşandı.

 Sanayi ve ticarethane grubunun toplam elektrik tüketimi arttı

2022 yılının nisan, mayıs, haziran döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin toplam elektrik tüketiminin hem Çoruh hem de Fırat bölgesinde arttığı görüldü.

 Çoruh bölgesinin bu abone grubunda yaklaşık yüzde 8,5 oranında artış yaşanırken Fırat bölgesinde ise bu oran yaklaşık yüzde 55 olarak seyretti. 

 Fırat bölgesinde Tunceli; Çoruh bölgesinde ise Gümüşhane ve Trabzon toplam elektrik tüketimi artan iller oldu

Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamada, Fırat bölgesindeki illere mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın ikinci çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam elektrik tüketiminin Tunceli’de yaklaşık yüzde 10 oranında arttığı görülürken Çoruh bölgesine bağlı Gümüşhane’de yaklaşık yüzde 55 ve Trabzon’da ise yaklaşık yüzde 5 oranlarında arttığı belirtildi.

 Fırat bölgesinde yer alan diğer illerin toplam elektrik tüketimine bakıldığında, yüzde 3,5 oranında Malatya’da, yüzde 2 oranında Elazığ’da ve yüzde 3,5 oranında ise Bingöl’de azalış görüldü. Çoruh bölgesinde bu azalış oranları Artvin’de yüzde 3, Giresun’da yüzde 2,5 ve Rize’de yüzde 3,5 olarak gerçekleşti.

Abone sayısı Fırat bölgesinde azalırken Çoruh bölgesinde arttı

2022 yılının ikinci çeyreğinde toplam abone sayısı Fırat bölgesinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 3 oranında azalırken Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 2,5 oranında arttı.

Bu haber 1825 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Mayısta Otomotiv endüstrisi 3,9 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu... 03.06.2025
Pakistan, enerjide talep artışını yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılamaya çalışıyor... 03.06.2025
ENSİA’dan İhracatçılara “Skdm’de Erteleme Yok” Uyarısı ... 03.06.2025
Enerjide acele kamulaştırma kararları... 03.06.2025
Zeren Energy ETCSEE 2025’e gold sponsor olarak katılacak... 02.06.2025
Rengârenk Plastikler Her Yerde Atık Plastikte Neler Gizli? Enerji Mi? Plastik Kirliliğini Birlikte Yenebiliriz... 02.06.2025
“OPET, sektörünün en güçlü ve en fazla büyüyen markası” ... 02.06.2025
SOCAR Türkiye, Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'na katıldı... 02.06.2025
Minik Ellerle Büyük Fikirler: Scania Kids Fest Renkli Geçti... 02.06.2025
TEXACO Team AMS, Roma'dan kupa ile döndü... 02.06.2025
Yeni nesil taşımacılık teknolojileri, Renault Trucks FEST ile sahadaydı ... 02.06.2025
Rosatom, Özbekistan'daki Düşük Güçlü NGS'nin İlk Ünitesi İçin Reaktör Ekipmanı Üretimine Başladı... 02.06.2025
CW Enerji’den Yerli ve Milli Panellerle Sıfır Karbon Hedefine Bir Adım Daha... 02.06.2025
Haziran Ayında Aytemiz Vaay ve Hepsipay’den 100 TL Hepsipara Hediye... 02.06.2025
Bakanı Bayraktar, TPAO, SOCAR ve bp arasında anlaşma imzalanacağını açıkladı... 02.06.2025
Enerjisa Üretim sponsorluğundaki Latmos Ultra Maratonu sporcular ve öğrencileri buluşturdu... 02.06.2025
TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak olacak... 02.06.2025
Mayıs Ayında Kimya Sektöründen 2,7 Milyar Dolarlık İhracat... 02.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.