Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Bakan Dönmez'in uluslararası enerji diplomasisi sürüyor

Güncelleme :10.10.2022

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Berlin'de Türk-Alman Enerji Forumu'na ve Moskova'da Rus Enerji Haftası'na katılacak.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, son aylarda yoğun enerji diplomasisi yürüten Dönmez, başta doğal gaz olmak üzere farklı konularla ilgili temaslarda bulunacak ve üst düzey yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Daha önce gaz ticareti yapılmayan Umman ile başlayan son aylardaki uluslararası enerji diplomasi süreci, Katar, Endonezya ve Malezya ile devam ederken söz konusu ülkelerle iş birliğini artırmaya yönelik adımların sonuçları alınıyor.

İki hafta önce iAlmanya'da WindEnergy Hamburg Konferansı ve Fuarı'na katılan Dönmez, burada Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında kat ettiği mesafeyi, geleceğin yakıtı hidrojen konusundaki çalışmalarını Avrupalı mevkidaşlarına ve çok uluslu firmalara anlattı.

Dönmez, yurt dışındaki son durağı Kazakistan'da, Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları Toplantısı'nda üye ülkelerin iş birliğinin artırılmasıyla Hazar'ın doğusu ile batısının birleştirilmesine yönelik mesajlar verdi ve elektrik, doğal gaz ve petrolde bölgesel entegrasyonu geliştirmeye yönelik konuşma yaptı.

Geçen hafta İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan 2. Enerji Forumu'nda görüşmeler gerçekleştiren Dönmez, forumun ardından TANAP'ın kapasitesinin iki katına çıkarılması kararını açıkladı.

Almanya ile Hidrojen alanında iş birliği yapılacak

Öte yandan Bakan Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte yarın 4. Türk-Alman Enerji Forumu için Berlin'e gidecek.

Forumda, Dönmez ile Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck'in yanı sıra iki ülkenin özel sektör temsilcileri konuşmalar yapacak. Konuşmaların ardından yeşil hidrojen alanında iş birliği için bir protokol imzalanması öngörülüyor. Protokolle iki ülke arasında hidrojen sektöründe iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Forum kapsamında faaliyet gösteren 5 çalışma grubunda yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, altyapı, regülasyon ve termik santraller alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Türkiye, Rusya-Ukrayna krizinde üstlendiği arabulucu rolü enerji alanında da devam ettiriyor. Bu kapsamda, sürdürülen yoğun enerji diplomasisinin son ayağı Moskova olacak. Rusya'da, Rus Enerji Haftası'na katılacak olan Dönmez, başta doğal gaz olmak üzere çeşitli konulara yönelik temaslarda bulunacak ve üst düzey yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Bu haber 1305 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.