Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Enerji Bakanı Dönmez: “Türkiye Yüzyılı’nı Yüzyılın Enerjisiyle aydınlatacağız”

Güncelleme :22.11.2022

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Antalya’da yapılan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde, enerji yatırımlarının bugün ya da yarının Türkiye’si için değil, hepsinin gelecek 50 yılı, 60 yılı kapsayacak yatırımlar olduğuna dikkat çekti. Bakan Dönmez, “Hepsi Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı’nı taşıyacak, sırtlayacak, bu hedeflere omuz verecek yatırımlar. Türkiye Yüzyılı’nı inşallah Yüzyılın Enerjisiyle aydınlatacağız.” dedi.

 T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Jeopolitik Özel’ ana teması ile 21-22 Kasım’da Antalya’da Regnum Carya Otel’de yapılan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katıldı. Bakan Dönmez, Zirve’de yaptığı konuşmada, dünya enerji tarihinde belki de öngörülebilirliğin en az olduğu bir döneme girildiğine dikkat çekti ve “Bu durum kimi ülkeler için kriz, kimi ülkeler için fırsat demek. Bizler bu durumu fırsata çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’nin enerji merkezi olması yönünde dile getirilen uluslararası talepler de bir anda ortaya çıkmadı. Türkiye’nin son 20 yılda enerjide geçirdiği değişim ve dönüşümün bugün meyvelerini topluyoruz.” dedi.

 Türkiye’nin bir günde bu noktaya gelmediğinin altını çizen Bakan Dönmez şöyle devam etti:  “Bugün 7 uluslararası doğal gaz boru hattına, 2 kara, 2 deniz LNG tesisine(FSRU), 2 yer altı doğal gaz depolama tesisine sahibiz. Saros’ta yeni FSRU tesisimizin inşası devam ediyor. Fiyatların serbest piyasada oluştuğu Organize Toptan Doğal Gaz Piyasasına ve Vadeli Gaz Piyasasına sahibiz. TANAP ve TürkAkım gibi dev projeleri çok kısa zamanda devreye alabilecek teknik yeterliliğe ve işletme kapasitesine sahibiz. Karadeniz gazıyla birlikte yerli gazımız da bu sürece dâhil olunca elimiz daha da güçlenecek”.

 Enerjinin Yüzyılı söylemlerine dair açıklama yapan Bakan Dönmez, “Yerli doğal gaz, nükleer enerji, doğal gaz depolama tesislerimiz, uç ürün odaklı bor ve maden tesislerimiz, enerji piyasalarımız, YEKA’larımız aslında bütün bu yatırımlarımız bugün ya da yarının Türkiye’si için değil. Hepsi de gelecek 50 yılı, 60 yılı kapsayacak yatırımlar. Hepsi Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği Türkiye Yüzyılı’nı taşıyacak, sırtlayacak, bu hedeflere omuz verecek yatırımlar. Türkiye Yüzyılı’nı Yüzyılın Enerjisiyle aydınlatacağız. Yüzyılın Enerjisiyle gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye’nin anahtarını sunacağız. Bunu hep birlikte başaracağız inşallah.” şeklinde konuştu. 

 T.C. Enerji Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Fuarcılık tarafından ‘Enerji ve Jeopolitik Özel’ ana teması ile 21-22 Kasım’da Antalya’da Regnum Carya Otel’de yapılan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder, kamu ve özel sektör temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı. 

 Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan’ın ‘hoşgeldiniz’ konuşmasıyla başlayan zirvede ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Nurten Öztürk, Ak Enerji Genel Müdürü Serhan Gencer, Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak ve Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Kıvanç Zaimler de söz aldılar.

Bu haber 697 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.