Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

TABGİS Buhar Geri Kazanım Sistemi için Erteleme Talebinde Bulundu

Güncelleme :12.12.2022

 TABGİS tarafından Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne akaryakıt istasyonları, terminal ve tankerler için geçiş sürecinin en az beş yıl olacak şekilde ertelenmesi talebinde bulunuldu.

5 Aralık 2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Benzin ve Naftanın Depolanması ve Dağıtılmasından Kaynaklanan Uçucu Organik Bileşik Emisyonlarının Kontrolü Yönetmeliği ile akaryakıt istasyonlarına Buhar Geri Kazanım (BGK) ünitelerinin kurulması zorunluluğu getirilmişti.

Benzin satışı yıllık 100 m3’ün üzerinde olan ve yerleşim yerlerinde bulunan akaryakıt istasyonları için süre 1 Ocak 2023 tarihinde başlıyor. Ancak, TABGİS tarafından Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’ne akaryakıt istasyonları, terminal ve tankerler için geçiş sürecinin en az beş yıl olacak şekilde ertelenmesi talebinde bulunuldu.

“Bayiler Bu Maliyeti Karşılayamaz”

Sektöre 629 milyon Euro maliyeti olacak uygulamayla ilgili bir açıklama yapan TABGİS Başkanı Murat Bilgin, akaryakıt bayilerinin günümüz ekonomik koşullarında bu yatırımları karşılayamayacaklarını belirterek, uygulamanın uzun zamana yayılacak şekilde sektöre tatbik edilmesi gerektiğini, AB ülkelerinde de bu geçişin 10 yılı aşkın sürelerde yapıldığını, hele ki marjların daraldığı, bayilerin sektörden çıkmaya başladığı böyle bir dönemde bu yatırımlar için 2023 yılının çok erken olduğunu söyledi.  

Bilgin, geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili Bakanlık nezdinde sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının katılımıyla yapılan toplantılarda da geçiş için henüz hazır olunmadığının görüşüldüğünü kaydederek, Bakanlığın erteleme talebine olumlu yaklaşacağı yönünde beklentileri olduğunu ifade etti.

Bu haber 1050 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.