Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Ankara'da doğalgaz satış kotaları 2 katına çıkarıldı

Güncelleme :08.10.2013

 Bakan Yıldız, dün akşam itibariyle kotaların 2 katına kadar doğalgaz alınabileceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'daki doğalgaz satış kotalarının 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

Elektronik ve mekanik sayaç kullananlar arasında bir dengenin tutturulması ve vatandaş lehine olan uygulamaların geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Dün akşam itibariyle vatandaşımız 160 milyon lira civarında avans niteliğinde doğalgaz satın aldı Ankara'da. Bu aslında faizsiz bir kredidir şirkete. Şirketin böyle bir talebi yok ama yine de vatandaşlarımız böyle bir teveccüh gösterdiler. Şimdi bakıyoruz daha fazla talep var. Şirketle de konuştum bunları 2 katına çıkartacaklar. Ekim ayında 135 liralık alıyorlardı, şimdi yaklaşık 270 liralık alacaklar. Kasım ayında ve aralık ayında da böyle olacak. Yani 2013 yılındaki bütün kotaları 2 katına çıkarıyoruz.

Normalde 1 ay içerisindeki kullanılabilecek bir doğalgazın şu anda 4 katı kadar bir alım imkanı vermiş oluyoruz. Şu anda doğalgazı stok yapmaya ihtiyaç yok.

Doğalgazımız var, bu ödeme şekliyle alakalı bir düzenlemedir. Ama ben vatandaşımızın lehine bu düzenlemeleri yapmak zorunda olan birisi olarak çok fazla alıma şu anda ihtiyaç yok. Kendilerinin tasarruf edebileceleri paralar varsa tabii ki bunları kullanabilecekler, herkes inisiyatifinde son derece serbest. Özel şirketin veya kamu hizmeti veren bir şirketin faizsiz kredilendirilmesi anlamına geliyor bu durum. Bakacağız belki 300-400 milyon liralık rakamlara ulaşacak. O yüzden vatandaşımız bunu belki daha da tasarruflu olacak bir yerde kullanabilir ama tercih kendilerinin. Dün akşam itibariyle kotaların 2 katına kadar doğal gaz alınabilecek" diye konuştu.

 

Bu haber 4186 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.