Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Sertrans'tan Lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı

Güncelleme :05.01.2023

 Tedarik zinciri yönetiminde verdiği katma değerli lojistik hizmetleriyle 30 yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası markaların çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na akredite Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımını müşterilerinin hizmetine sundu. “Akıl İşi” ile firmalar en temel beklentileri olan operasyonel verimliliğe, tüketiciler ise hıza kavuşacak.

  Türkiye'nin lider lojistik şirketi Sertrans Logistics, sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek, ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı “Akıl İşi”ni müşterilerinin hizmetine sundu. Yeni yazılım sayesinde ürün toplama sürecinde en kısa mesafe yapay zekâ tarafından belirleniyor ve bu sayede sipariş edilen ürün en kısa sürede paketleme sürecine giriyor. Akıl İşi aynı zamanda ERP sistemleriyle, e-fatura entegratörleriyle, e-ticaret platformlarıyla kolayca entegre olabiliyor. Akıl İşi, firmaların kullanımına sunduğu arayüzlerle; stok ve siparişlerin grafik destekli raporlarla takibini mümkün kılıyor, verilen e-ticaret lojistiği hizmet performansının da firmalar tarafından izlenebilmesini sağlıyor.

 Sektörümüzün sayılı Ar-Ge merkezinden birine sahibiz

Satıcı tarafında operasyonel verimliliğin, alıcı tarafında ise hızın en temel beklenti olduğu günümüz e-ticaret dünyasında, sektörün yapay zekâ destekli ilk WMS yazılımı olan Akıl İşi'nin çok önemli bir görevi üstleneceğini belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu üyesi Batuhan Keleş şunları dile getirdi: “Akıl İşi'nin şirketimizin kendi iç yazılımı olması övünç kaynağımız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na akredite, sektörümüzün sayılı Ar-Ge merkezinden birine sahibiz. Birçok noktada ihtiyaç duyduğumuz çözümleri kendi içimizde geliştirme imkânımız var. E-ticaret lojistiği alanında ihtiyaç duyduğumuz önemli bir çözümü de Ar-Ge ekibimiz kısa bir süre önce müşterilerimizin hizmetine sundu. ‘Akıl İşi' olarak adlandırdığımız bu yazılım sayesinde ürün toplama sürecinde en kısa mesafe yapay zekâ tarafından belirleniyor ve bu sayede sipariş edilen ürün en kısa sürede paketleme sürecine sokuluyor. Ayrıca gerek ERP sistemleri, gerek e-fatura entegratörleri, gerek e-ticaret platformlarıyla kolayca entegre olabilen Akıl İşi, en büyüğünden en küçüğüne e-ticaret pazarında yer alan tüm firmalara hizmet verebilir noktada.”

 Hata kabul etmeyecek bir süreçten geçiyoruz

Pandeminin etkisiyle ortaya çıkan e-ticaret oranlarındaki büyüme etkilerinin hâlâ devam ettiğini ve geçtiğimiz yıla göre e-ticaret operasyonlarında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu dile getiren Keleş, “Bunun yansımalarını e-ticaret operasyonlarındaki ürün çıkış sayılarında çok net görüyoruz. E-ticarette toplam hacmin neredeyse üçte ikisi yılın son çeyreğinde yaşanıyor. Bu noktada yılın en yoğun döneminden geçiyoruz ve operasyonel süreçlerde hata kabul edilmeyecek bir süreç söz konusu. Bu süreci yönetebilmek ciddi bir tecrübe gerektirdiği gibi, sağlam bir teknolojik altyapıya da ihtiyacınız var. Ar-Ge ekibimizin geliştirdiği yazılım bu anlamda çok önemli. Bu tür teknolojik altyapıların gelişiminin, önümüzdeki dönemde ülkemizin e-ticaret pazarındaki büyümesinde tetikleyici unsur olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber 2256 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.