Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

ATP’den Enerji Sektörüne Stratejik Girişim

Güncelleme :14.03.2023

 Hızlı Servis Restoran ve Finans sektörlerine kritik öneme sahip yazılım ve altyapı hizmetleri sunan ATP, GreenX markası ile yeşil enerji ve karbon sertifika ticaretinde global büyümesini sürdürmeyi hedefliyor

 Küresel çapta faaliyetlerini Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markalarıyla farklı sektörlerde sürdüren ATP, büyüme vizyonuyla stratejik girişimlerine devam ediyor. Global piyasalara yenilikçi kurumsal yazılım ve teknolojik altyapı çözümleri sunan ATP, GreenX markası altında yeşil enerji ve sertifika ticaret platformunu hayata geçirmeyi planlıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 13 Mart 2023 tarihinde tescil edilen ATP GreenX markası altında, bulut yazılım geliştirme faaliyetlerini 2023 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedefliyor. 

 ATP GreenX’in, şirketlerin ve bireylerin sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde net sıfır hedeflerine daha kolay ve güvenilir bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak bir yeşil enerji ve sertifika ticaret platformu olması amaçlanıyor. Green,  daha yeşil bir dünyayı; X harfi ise daha güzel bir yaşam için oluşturulacak paylaşım platformunu sembolize ediyor.

 ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, “Enerji, global ölçekte çok büyük, dönüşümlerden geçen ve yüksek ticari hacimlere sahip bir sektör. Enerjideki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyor ve dijitalleşmeye ihtiyaç duyulan alanları izliyoruz. Kapsamlı finans dünyası tecrübelerimizi de uygulayarak, sektör işlemlerini kolaylaştıracak ve  verimliliği artıracak yazılım platformu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla stratejik bir girişimi gerçekleştiriyoruz” diyor ve şöyle devam ediyor: “Yeşil enerji üretici ve tüketicilerini buluşturacak ve ihtiyaçlarını en kısa sürede ve kolaylıkla karşılayabilecekleri ATP GreenX platformunu oluşturma çalışmalarına başlıyoruz. Platformu en kısa zamanda oluşturmayı ve Türkiye dışına da açmayı hedefliyoruz. Yeni markamızın, ATP ailesi içinde önemli bir yere sahip olacağına ve hızlı bir büyüme ivmesi göstereceğine inanıyoruz.” 

Bu haber 1346 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Mayısta Otomotiv endüstrisi 3,9 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu... 03.06.2025
Pakistan, enerjide talep artışını yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılamaya çalışıyor... 03.06.2025
ENSİA’dan İhracatçılara “Skdm’de Erteleme Yok” Uyarısı ... 03.06.2025
Enerjide acele kamulaştırma kararları... 03.06.2025
Zeren Energy ETCSEE 2025’e gold sponsor olarak katılacak... 02.06.2025
Rengârenk Plastikler Her Yerde Atık Plastikte Neler Gizli? Enerji Mi? Plastik Kirliliğini Birlikte Yenebiliriz... 02.06.2025
“OPET, sektörünün en güçlü ve en fazla büyüyen markası” ... 02.06.2025
SOCAR Türkiye, Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'na katıldı... 02.06.2025
Minik Ellerle Büyük Fikirler: Scania Kids Fest Renkli Geçti... 02.06.2025
TEXACO Team AMS, Roma'dan kupa ile döndü... 02.06.2025
Yeni nesil taşımacılık teknolojileri, Renault Trucks FEST ile sahadaydı ... 02.06.2025
Rosatom, Özbekistan'daki Düşük Güçlü NGS'nin İlk Ünitesi İçin Reaktör Ekipmanı Üretimine Başladı... 02.06.2025
CW Enerji’den Yerli ve Milli Panellerle Sıfır Karbon Hedefine Bir Adım Daha... 02.06.2025
Haziran Ayında Aytemiz Vaay ve Hepsipay’den 100 TL Hepsipara Hediye... 02.06.2025
Bakanı Bayraktar, TPAO, SOCAR ve bp arasında anlaşma imzalanacağını açıkladı... 02.06.2025
Enerjisa Üretim sponsorluğundaki Latmos Ultra Maratonu sporcular ve öğrencileri buluşturdu... 02.06.2025
TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak olacak... 02.06.2025
Mayıs Ayında Kimya Sektöründen 2,7 Milyar Dolarlık İhracat... 02.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.