Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Karakan Holding’ten Güneşe 300 Megawatt’lık Yatırım

Güncelleme :06.04.2023

 Yenilenebilir ve sürekli enerji kaynağı güneş enerjisinin önemini vurgulayan 15.Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümleri ile bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde son teknoloji ürünlerin uluslararası arenada görücüye çıktığı ve milyonlarca dolarlık anlaşmalara imza atılması hedeflenen fuara; Türkiye’nin özel sektörde çay lideri olan Doğuş Çay, 70 milyon dolarlık yeni Karakan Enerji Projesi ile güneş enerjisi pazarına giriş yaptı.

Karbon salınımını azaltmak hedefi ile güneş enerjisi üretim paneli fabrikası kurarak fabrikalarının çatılarına ve arazilerine bu panelleri yerleştiren Karakan Holding, ülkenin gelecekteki güneş enerjisi yatırım potansiyelinin daha da artacağına inanarak bu proje için yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

“ŞİRKETİMİZİN ÖNCELİĞİ YENİLENEBİLİR ENERJİ”

Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı: “ Toplumumuzun geleceği için yenilenebilir ve çevre dostu enerjiler çok önemli bir paya sahip. Yatırımlarda güneş kaynaklı bir üretimin tercih edilmesi ile doğa korunuyor ve ülke olarak yerli kaynaklardan fayda sağlanıyor. Karakan Holding olarak bizler de artık kendi güneş enerjisi üretim panelimizi faaliyete geçireceğiz. Karakan Enerji projemiz ile hem sürdürülebilir bir çevre sunmaya yardımcı olacak hem de GES projelerinin büyümesine katkı sağlayacağız. Çevreyi değerli bir hazine olarak gören ve tüm canlıların yararını gözeterek en iyi şekilde korunması gerektiğine inanan bir şirket olarak, üretimimiz sırasında açığa çıkan karbon salınımını azaltma hedefi ile fabrikalarımızın çatısına ve arazilerimize saha kurulumu 70 megawatt, kendi panel tesisimiz ise 300 megawatt yılı aşacak şekilde güneş enerjisi panel üretim hatları kurduk. Aynı zamanda Afyon'da 10 milyon doları aşan güneş enerjisi üretim paneli fabrikamızla birlikte toplam yatırımımız 70 milyon doları buldu. Böylece kendi enerjimizi üretir hale geldik” ifadelerini kullandı.

Bu haber 669 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Karadeniz'deki yeni gaz keşfi Türkiye'nin jeopolitik önemini güçlendiriyor... 18.05.2025
Bakan Bayraktar, Karadeniz'de sondaj çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı... 17.05.2025
Mercedes-Benz Türk, 19 Mayıs’ı Samsun’daki Yıldız Kızlarla Kutladı... 17.05.2025
Toyota Hilux’ın En Sportif ve En Güçlü Versiyonu GR SPORT Türkiye’de... 16.05.2025
DenizBank ve OPET’ten Üretici Kart Sahiplerine Akaryakıtta Sıfır Faiz Avantajı... 16.05.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Servis Sözleşmesi Hizmeti Müşterilerine Sunduğu Avantajlarla Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor!... 16.05.2025
CW Enerji’den Intersolar Europe’ta Güç Gösterisi... 16.05.2025
Avrupa’nın En Kapsamlı Mobilite Zirvesi Türkiye’de Düzenlendi!... 16.05.2025
Ayşe Dirik, Turcas ve Aksoy Holding’in Baş Hukuk Müşaviri (CLO) Olarak Atandı... 16.05.2025
TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor... 16.05.2025
WAT Mobilite, Sürdürülebilir Enerji Yolculuğuna YEK-G Sertifikasıyla Güç Kattı... 16.05.2025
Anadolu Isuzu’dan Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne D-Max teslimatı ... 16.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.