Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Genç UND Akademi 3’üncü Dönem Mezunları Sertifikalarını Aldı

Güncelleme :31.05.2023

 Ford Trucks sponsorluğunda yürütülen Genç UND Akademi Sertifika Programının 3’üncü dönemini tamamlandı. Programı başarıyla tamamlayan 63 kişi başı sertifikası verilirken birinciliği Mücahit Tayyip Kartal ve Betül Sinem paylaştı.

UND’nin İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği ve Ford Trucks sponsorluğunda yürütülen Genç UND Akademi 3. dönem mezunlarını verdi. “Geleceğin Lojistik Uzmanları” Mezuniyet ve Sertifika Töreni Programı 31 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde yapıldı.

 UND, sektöre genç lojistik profesyoneller kazandırmak için 2021 yılında başlattığı Genç UND Akademi programının üçüncü dönemi tamamladı. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle başlatılan programın üçüncü dönem 6 aylık eğitimi sonrasında 63 öğrenci sertifika almaya hak kazandı. 

UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel açılışta yaptığı konuşmada, sektördeki insan kaynağının önemine dikkat çekerek lojistik ve taşımacılık sektörünün önemine vurgu yaptı. Özel, “Sektörümüz geçtiğimiz yıl 12 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdi. Bu seneki hedefimiz 20 milyar dolar. Karayoluyla yıllık 100 milyar dolarlık ihracat yükü taşınıyor” dedi. Özel, sektörün istihdam da güçlü olduğunu söyleyerek, “Artık rekabet tedarik zinciri ve ulaştırma koridorları üzerinden yapılıyor. Sektörümüz çok ilerledi ancak eksikliklerimiz de var. Sizlerle birlikte bu eksikliklerimiz tamamlayacağız. Türkiye’nin sayılı eğitmenlerinden eğitim aldınız. Aldığınız eğitimler sizleri daha da ileriyi taşıyacak” diye konuştu. 

 Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun, eğitim programına destek vermekten duydukları memnuniyeti diye getirerek, “Daha önceki mezunlarımız ve sizlerle sektörün geleceğine katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi. Coşkun, Ford Trucks olarak insan kaynağı yatırımına büyük önem verdiklerinin altını çizdi ve Türkiye’nin değişimine önderlik edecek genç insan kaynağına yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebru Demirci de yaptığı konuşmada, “Bu eğitim programı sektörde geldiğimiz noktayı göstermesi açısından bizim için çok önemli. Akademiyi ve sektörü birleştiren nadir programlardan birini gerçekleştiriyoruz. 4’üncü dönemi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“GELECEĞİN LOJİSTİK UZMANLARI” DÖNEM MEZUNLARINDA DERECEYE GİREN GENÇ UND’LİLER

Programın sonunda yapılan sınav sonrası en yüksek puanı alarak; Genç UND Akademi “Geleceğin Lojistik Uzmanları” Sertifika Programı 3. Dönem mezunları arasında birinciliği Mücahit Tayyip Kartal ve Betül Sinem Eren paylaştı. Program süresince derslere katılımlar ve vize ve final sınav sonuçlarına göre 2’nciliği Melisa Duman ve Mehmet Paşaoğlu paylaşırken, 3’ncülüğü Esra Nur Ölçer almaya hak kazandı. 

 Programı birincilikle tamamlayan Mücahit Tayyip Kartal, “Tedarik krizi lojistik maliyetlerinin önemini ortaya çıkardı, gıda ihracatı şehir lojistiğinin önemini gösterdi, iklim krizi ile de yeşil lojistiğin ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Türkiye’de eğitimin gelişimini sağlayan UND’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 Programı birinci olarak tamamlan diğer isim Betül Sinem Eren de, “Bu eğitim benim adıma uzan ve meşakkatli geçti. Hocalarımızın verdiği eğitimler ve aldığımız bilgiler bize büyük bir katkı sağladı” dedi.  

 Dereceye giren öğrenciler sertifikalarını ve paketlerini Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun ve  UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Yayman’ın elinden aldı.

 Törende ayrıca programa emeği geçen eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim edildi.

Bu haber 1957 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.