Haber Ekonomi


Haberler > Lojistik Başlıkları

Genç UND Akademi 3’üncü Dönem Mezunları Sertifikalarını Aldı

Güncelleme :31.05.2023

 Ford Trucks sponsorluğunda yürütülen Genç UND Akademi Sertifika Programının 3’üncü dönemini tamamlandı. Programı başarıyla tamamlayan 63 kişi başı sertifikası verilirken birinciliği Mücahit Tayyip Kartal ve Betül Sinem paylaştı.

UND’nin İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği ve Ford Trucks sponsorluğunda yürütülen Genç UND Akademi 3. dönem mezunlarını verdi. “Geleceğin Lojistik Uzmanları” Mezuniyet ve Sertifika Töreni Programı 31 Mayıs Çarşamba günü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde yapıldı.

 UND, sektöre genç lojistik profesyoneller kazandırmak için 2021 yılında başlattığı Genç UND Akademi programının üçüncü dönemi tamamladı. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle başlatılan programın üçüncü dönem 6 aylık eğitimi sonrasında 63 öğrenci sertifika almaya hak kazandı. 

UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel açılışta yaptığı konuşmada, sektördeki insan kaynağının önemine dikkat çekerek lojistik ve taşımacılık sektörünün önemine vurgu yaptı. Özel, “Sektörümüz geçtiğimiz yıl 12 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdi. Bu seneki hedefimiz 20 milyar dolar. Karayoluyla yıllık 100 milyar dolarlık ihracat yükü taşınıyor” dedi. Özel, sektörün istihdam da güçlü olduğunu söyleyerek, “Artık rekabet tedarik zinciri ve ulaştırma koridorları üzerinden yapılıyor. Sektörümüz çok ilerledi ancak eksikliklerimiz de var. Sizlerle birlikte bu eksikliklerimiz tamamlayacağız. Türkiye’nin sayılı eğitmenlerinden eğitim aldınız. Aldığınız eğitimler sizleri daha da ileriyi taşıyacak” diye konuştu. 

 Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun, eğitim programına destek vermekten duydukları memnuniyeti diye getirerek, “Daha önceki mezunlarımız ve sizlerle sektörün geleceğine katkı sağladığımızı düşünüyoruz” dedi. Coşkun, Ford Trucks olarak insan kaynağı yatırımına büyük önem verdiklerinin altını çizdi ve Türkiye’nin değişimine önderlik edecek genç insan kaynağına yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi. 

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebru Demirci de yaptığı konuşmada, “Bu eğitim programı sektörde geldiğimiz noktayı göstermesi açısından bizim için çok önemli. Akademiyi ve sektörü birleştiren nadir programlardan birini gerçekleştiriyoruz. 4’üncü dönemi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“GELECEĞİN LOJİSTİK UZMANLARI” DÖNEM MEZUNLARINDA DERECEYE GİREN GENÇ UND’LİLER

Programın sonunda yapılan sınav sonrası en yüksek puanı alarak; Genç UND Akademi “Geleceğin Lojistik Uzmanları” Sertifika Programı 3. Dönem mezunları arasında birinciliği Mücahit Tayyip Kartal ve Betül Sinem Eren paylaştı. Program süresince derslere katılımlar ve vize ve final sınav sonuçlarına göre 2’nciliği Melisa Duman ve Mehmet Paşaoğlu paylaşırken, 3’ncülüğü Esra Nur Ölçer almaya hak kazandı. 

 Programı birincilikle tamamlayan Mücahit Tayyip Kartal, “Tedarik krizi lojistik maliyetlerinin önemini ortaya çıkardı, gıda ihracatı şehir lojistiğinin önemini gösterdi, iklim krizi ile de yeşil lojistiğin ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Türkiye’de eğitimin gelişimini sağlayan UND’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 Programı birinci olarak tamamlan diğer isim Betül Sinem Eren de, “Bu eğitim benim adıma uzan ve meşakkatli geçti. Hocalarımızın verdiği eğitimler ve aldığımız bilgiler bize büyük bir katkı sağladı” dedi.  

 Dereceye giren öğrenciler sertifikalarını ve paketlerini Ford Trucks Pazarlama Müdürü Emine Coşkun ve  UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Yayman’ın elinden aldı.

 Törende ayrıca programa emeği geçen eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim edildi.

Bu haber 1927 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
2025 Yılı Elektrikli Modellerin Gerçek Menzil Sonuç Raporu Açıklandı... 12.08.2025
PETDER'in Yeni Yönetim Kurulu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı Ziyaret Etti... 12.08.2025
MAN’ın Başarılı Yetkili Servisleri Ödüllerini Aldı... 12.08.2025
Raben Group, Türk İhracatçısını Avrupa’da İleriye Taşıyacak... 12.08.2025
SOCAR Türkiye, ölçüm ve denetim süreçlerini İHA teknolojisiyle dönüştürüyor... 12.08.2025
AKO Akü yüzde 100 geri dönüşüm sağlıyor... 12.08.2025
CW Enerji Çatılarda Güneş Enerjisi ile Geleceği İnşa Ediyor... 12.08.2025
Otomotiv Sanayii Derneği, 2025’in İlk 7 Aylık Verilerini Açıkladı!... 12.08.2025
Aytemiz Yeni İletişim Ajansı Brandfocus... 12.08.2025
Socar Türkiye 14.Türek ve IV. Azerbaycan Enerji Forumu Çalışmalarına Destek Oluyor... 12.08.2025
Jeotermal sektöründen “taban fiyat 8 cent olsun” talebi... 12.08.2025
Renault Trucks Türkiye’den Global Arenaya: Özgür Fırat’a Uluslararası Görev... 12.08.2025
Enerjisa Enerji, 2025 ‘in ilk yarısında güçlü performans ve stratejik yatırımlarıyla öne çıktı... 12.08.2025
Biyorem’den akaryakıt sektörüne çözüm sunan ürünler... 12.08.2025
YASED: Yılın İlk 6 Ayında Türkiye’ye 6,3 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.08.2025
İstanbul Jet’in, Ulusal ve Uluslararası Kredi Notlarına Güçlü Onay... 12.08.2025
CK Enerji Boğaziçi Elektrik, “Gayrimenkulün Enerjisi 2025- İlk Yarı Raporunu” Açıkladı... 12.08.2025
OPEC'in ham petrol üretimi temmuzda günlük 263 bin varil arttı... 12.08.2025
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun tam kapasite çalışmaya başlaması ehemmiyet arz etmektedir... 12.08.2025
Yusufeli HES yılda 2,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılıyor... 12.08.2025
Kâmil Koç’tan Önemli Güvenlik Duyurusu... 12.08.2025
ZF küresel mega trendleri değerlendiriyor: Binek Araçlar Şasi Teknolojileri Lideri... 12.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.