Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

TotalEnergies, Kazakistan ile 25 yıllık Enerji Satın Alma Anlaşması imzaladı

Güncelleme :10.06.2023

 Bu, böyle bir ölçekte rüzgar projesi için Kazakistan'da imzalanan ilk Güç Satın Alma Anlaşması olacak.

Şirketten yapılan duyuruya göre TotalEnergies, Kazakistan'da şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük rüzgar enerjisi girişimi için 25 yıllık bir Güç Satın Alma Anlaşması (PPA) imzaladı.

Kazakistan'ın güneydoğu Zhambyl bölgesinde yer alan 1,4 milyar dolarlık proje, 600 megavat-saat (MWh) pil enerji depolama sistemi ile birlikte 1 gigawatt (GW) kara rüzgar çiftliği inşa etmeyi hedefliyor.

Yaklaşık 200 türbinden oluşacak Mirny projesinin 1 milyon kişiye elektrik sağlaması bekleniyor.

Hem Kazak hem de Fransız makamları tarafından desteklenen proje, Kazak hükümetinin 2030 yılına kadar elektriğin %15'ini yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefine katkıda bulunacak. Ayrıca yılda yaklaşık 3,5 milyon ton karbondioksit (CO2) salınımını önleyecek.

Kazakistan Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Almassadam Satkaliyev'in yaptığı açıklamada, "Bu proje Kazakistan'ın yeşil enerjiye geçişine katkıda bulunacak ve Fransız-Kazak yatırım işbirliğinin güçlendirilmesinde bir atılım olacaktır."

Mirny projesinde üretilecek elektrik, ulusal şebekeye tedarik edilmek üzere tamamı Kazakistan'ın sahibi olduğu bir kamu kuruluşu olan Yenilenebilir Enerjinin Finansal Uzlaştırma Merkezine (FSC) satılacaktır.

Bu anlaşma, TotalEnergies'in bir iştiraki olan Total Eren ile FSC arasında Astana'da imzalandı.

TotalEnergies, Mirny projesini Kazakistan Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna ve projede %20'şer hisseye sahip olacak ulusal şirket KazMunayGas ile ortaklaşa geliştirecek.

Bu haber 851 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.