Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri’nin Projesi “Enerjimiz Yarınlara”nın Yeni Dönemi Antalya ile Başladı

Güncelleme :16.04.2024

 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri’nin gerçekleştirdiği “Enerjimiz Yarınlara” projesi, ortaöğretim öğrencilerine enerji konusunda kapsamlı eğitim vermeye devam ediyor. Şirket çalışanlarının gönüllülük prensibiyle eğitim verdiği proje kapsamında temiz enerji, enerji üretimi, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik gibi konularda öğrencilere bilgi veriliyor ve Aksa markasına özel hazırlanmış matematik oyunu oynatılıyor. Yeni dönemin ilk eğitimi, 2 – 3 Nisan tarihlerinde Antalya’da başlarken proje kapsamında dönem sonuna kadar 3 bölgede 1000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından gönüllülük prensibiyle yürütülen “Enerjimiz Yarınlara” toplumsal sorumluluk projesi, beşinci yılında ilköğretim öğrencilerini enerji hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. 

 Proje kapsamında şirket çalışanlarından oluşan gönüllü ekipler tarafından 6. ve 7. sınıf öğrencilerine enerji eğitimi veriliyor. Bu eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği ve enerji okuryazarlığı gibi enerjiye dair merak edilen birbirinden farklı birçok konu, eğlenceli anlatımlarla öğrencilere aktarılıyor. 

 6 yılda 2000’den fazla öğrenci 

Kazancı Holding’e bağlı Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından 2019 yılında hayata geçirilen ve 2000’den fazla çocuğa ulaşan proje kapsamında, çocuklara anlaşılır bir dille hem Aksa’nın faaliyet alanları anlatılıyor hem de enerji hakkında kapsamlı bilgiler paylaşılıyor. 

 Aksa çalışanları; kullanılan enerjinin üretimi, kullanımı ve bunun değerini kapsamlı bir şekilde aktarma fırsatı bulurken doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, elektrik tarihinden bilinçli elektrik kullanımına, enerji üretiminden çevre bilinci ve sürdürülebilirliğe dair birçok konu bu eğitimlerde işleniyor. 

 İlköğretim öğrencileri, tüm bu eğitimlerin yanı sıra Aksa markasına özel olarak hazırlanan hem eğitici hem de eğlendirici matematik oyunlarıyla keyifli bir gün geçiriyor. Etkinlik sonunda öğrencilere; projeye özel olarak hazırlanan “Enerji Ansiklopedisi” ve kırtasiye gereçleriyle dolu sırt çantası hediye ediliyor.

 İki ayda 3 bölgede toplam 1000 çocuğa ulaşılacak

 2 Nisan tarihinde Antalya’da Albay Süleyman Külahçı Ortaöğretim Okulu ve Hilmi Caner Saraçoğlu Ortaöğretim Okulu ile başlayan eğitimler, 3 Nisan tarihinde Ilıca İlkokulu ve Kovanlık Ortaöğretim Okulu ile devam edecek. Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirket çalışanları, 25 Nisan tarihinde Malatya’da, 26 Nisan tarihinde Elazığ’da, 7 Mayıs tarihinde Rize’de ve 8 Mayıs tarihinde Trabzon’daki öğrencilerle buluşacak. 2 aylık süre zarfında 3 bölgede yaklaşık olarak 1000 öğrenciye enerji konusunda kapsamlı eğitim verilecek.  

 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri tarafından verilen enerji eğitimleri, Türkiye’nin dört bir yanındaki ilçe ve köylerdeki ilköğretim okullarında 2024-25 eğitim ve öğretim döneminde de verilmeye devam edilecek.

Bu haber 4783 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Azerbaycan ve Macaristan'dan gaz hamlesi... 12.12.2025
SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle yeni bir gelişim programı başlıyor... 12.12.2025
Mercedes-Benz ve WTA, Tenisin Küresel Sahnesini Şekillendirecek İş Birliğini Duyurdu... 12.12.2025
OSD, Türkiye Otomotiv Ana Sanayi Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayınladı!... 12.12.2025
YASED: Yılın İlk 10 Ayında 11,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.12.2025
Scania’nın Yeni Nesil Satış ve Servis Merkezi Şekerpınar’da Hizmete Başlıyor ... 12.12.2025
Ford Otosan ve Tohum Otizm Vakfı’ndan Otomotivde Bir İlk... 12.12.2025
Petlas Türkiye Zirai Lastik Pazarında da Lider! ... 12.12.2025
Uludağ Enerji, Çocuklara Enerji Tasarrufunu Deneyimleterek Öğretiyor... 12.12.2025
Akkuyu NGS İnşaat Bölgesinde Kapsamlı Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi... 12.12.2025
Dünya genelinde elektrikli araç satışları 18,5 milyona ulaştı... 12.12.2025
EPDK depolamalı yatırımları geciktiren 5 şirketin proje ruhsatlarını iptal etti... 12.12.2025
TPAO’nun 4 il için petrol arama ruhsatı süresi uzatıldı... 12.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.