Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

ENYAKIT yeni şarj istasyonunu Grand Millennium Hotel'de açtı

Güncelleme :03.06.2024

Türkiye'nin ilk elektrikli şarj işletmecisi lisansının sahibi olan ENYAKIT, 'her 200 kilometrede bir şarj istasyonu' hedefine hızla yaklaşıyor. Araç sahiplerinin sesine kulak veren şirket son olarak Adana-İstanbul yolu üzerindeki Grand Millennium Konya Hotel' de elektrikli şarj istasyonu kurdu. Akaryakıt sektöründeki 35 yıllık tecrübesini elektrikli şarj istasyonlarıyla bu kez Konya'ya taşıyan ENYAKIT'ın yeni istasyonunda araç sahipleri aracını şarj ederken otelin yanında bulunan restoran-cafeden de faydalanarak vakit geçirebilecek.

İstasyon sayısı 120’yi geçti

 ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, “ENYAKIT olarak Türkiye’nin dört bir yanını, tamamı Yüksek Hızlı (DC) şarj istasyonlarımızla kapsamaya devam ediyoruz. Edirne'den Cizre'ye, Samsun'dan Antalya'ya elektrikli araç kullanıcılarına kesintisiz hizmet veriyoruz. Ülkenin yüzde 80’inin kapsayan 120’yi aşkın şarj istasyonumuza bugün çok önemli bir konumda, bir yenisini daha ekledik" dedi.

 Vatandaşı dinliyoruz

 Şenses, bundan sonra da araç sahiplerinin sesine kulak vererek ihtiyaç olan lokasyonlarda şarj istasyonlar açmaya devam edeceklerini söyledi. Tayfun Şenses, Türkiye’nin elektrikli şarj ağı işletmeci lisansını alan ilk firma olan ENYAKIT'ın lisansı bulunan 176 firma arasında da tüm ağı yüksek hızlı DC olan ilk ve tek firma olduğuna dikkat çekti.

 İstasyonlar yaygınlaşacak

 Çevresel endişeler ve yakıt maliyeti elektrikli araçlara olan talebin her geçen gün artacağına dikkat çeken Şenses kendilerinin de bu doğrultuda şarj altyapısı daha da yaygınlaştıracaklarını söyledi. Şenses "Türkiye'nin yüzde 80'inin, elektrikli araç ile 300 kilometre menzile kadar seyahat edebilen yüksek hızlı şarj ağını son bir yılda kuran ENYAKIT, bu menzili 200 kilometreye kadar hızlıca düşürmeyi hedefliyor" dedi.

Bu haber 5154 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Karadeniz'deki yeni gaz keşfi Türkiye'nin jeopolitik önemini güçlendiriyor... 18.05.2025
Bakan Bayraktar, Karadeniz'de sondaj çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıkladı... 17.05.2025
Mercedes-Benz Türk, 19 Mayıs’ı Samsun’daki Yıldız Kızlarla Kutladı... 17.05.2025
Toyota Hilux’ın En Sportif ve En Güçlü Versiyonu GR SPORT Türkiye’de... 16.05.2025
DenizBank ve OPET’ten Üretici Kart Sahiplerine Akaryakıtta Sıfır Faiz Avantajı... 16.05.2025
Mercedes-Benz Türk’ün Servis Sözleşmesi Hizmeti Müşterilerine Sunduğu Avantajlarla Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor!... 16.05.2025
CW Enerji’den Intersolar Europe’ta Güç Gösterisi... 16.05.2025
Avrupa’nın En Kapsamlı Mobilite Zirvesi Türkiye’de Düzenlendi!... 16.05.2025
Ayşe Dirik, Turcas ve Aksoy Holding’in Baş Hukuk Müşaviri (CLO) Olarak Atandı... 16.05.2025
TotalEnergies ve Stellantis iş birliği güçlenerek sürüyor... 16.05.2025
WAT Mobilite, Sürdürülebilir Enerji Yolculuğuna YEK-G Sertifikasıyla Güç Kattı... 16.05.2025
Anadolu Isuzu’dan Adana Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne D-Max teslimatı ... 16.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.