Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Çin’in 6 milyon tonluk LNG rezerv üssünün yapımı tamamlandı

Güncelleme :02.07.2024

Çin’in en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) rezerv üssü olan Yeşil Enerji Limanı’nın inşaatı, ülkenin doğusunda bulunan Jiangsu eyaletinin Yancheng şehrinde tamamlandı.

  Çin’in en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) rezerv üssü olan Yeşil Enerji Limanı’nın inşaatı, ülkenin doğusunda bulunan Jiangsu eyaletinin Yancheng şehrinde tamamlandı. Çin tarafından bağımsız olarak tasarlanıp inşa edilen bu mega proje, Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC) tarafından kuruldu. CNOOC Gaz Gücü Genel Müdür Yardımcısı Li Feng, Çin Medya Grubu’na verdiği röportajda, ülkenin yeşil kalkınmasını desteklemek amacıyla Yangtze Nehri Deltası bölgesinde enerji güvenliğinin iyileştirilmesinin hayati önem taşıdığını belirtti.

Li’nin verdiği bilgilere göre, 6 adet 270 bin metreküp kapasiteli LNG depolama tankı ve 4 adet 220 bin metreküp kapasiteli depolama tankına sahip mega projenin toplam depolama kapasitesi 2 milyon 500 bin metreküpe ulaştı. Proje, yıllık 6 milyon ton LNG işleme kapasitesiyle tasarlandı.

Bu haber 4781 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.