Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

İşletmelerini kendi enerjisini üreten fabrikalara dönüştürüyor

Güncelleme :14.10.2024

 Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, güneş enerjisi yatırımıyla sürdürülebilirlik hedeflerine doğru kararlı bir adım atıyor. Bolu, Manisa ve Çerkezköy’de yer alan yedi fabrikasının çatılarında hayata geçireceği Çatı GES (Güneş Enerji Sistemi) projesi ile şirket, elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için toplam 240 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında yılda 17,1 milyon kWh elektrik üretilecek ve fabrikaların elektrik ihtiyacının yüzde 30'u güneş enerjisinden karşılanacak. Yorglass bu dev yatırım ile yıllık bazda 7 bin 507 ton karbondioksit eş değer karbon ayak izi oluşumunun önüne geçmiş olacak. 

 Tam 50 yıldır cama hayat veren Yorglass, sürdürülebilir enerji çözümlerine yaptığı yatırımlarla hem iş süreçlerini iyileştirmeye hem de çevreyi korumaya devam ediyor. Attıkları her adımda sürdürülebilirlik anlayışı ile yol aldıklarını ve Çatı GES projesinin bu rotanın en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirten Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar; “Yakın bir zamanda enerji ihtiyacımızı karşılarken sera gazı emisyonlarını minimuma indirmek için işletmelerimizi kendi enerjisini üreten fabrikalara dönüştürme kararı aldık. Güneş enerjisi kullanımına yönelik bu adımımız, sürdürülebilirlik anlayışımızın somut örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Güneş enerjisi kullanımı ile fosil yakıtlara olan bağımlılığımızı azaltacak, enerji maliyetlerimizi düşürecek ve en önemlisi de karbon nötr hedefimize hızla yaklaşacağız. Proje kapsamında, fabrikalarımızın çatılarına toplamda 28 bin 885 adet güneş paneli monte ederek yılda 17,1 milyon kWh elektrik üreteceğiz. Üreteceğimiz enerjinin büyüklüğü 3 bin 425 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamaya denk geliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte fabrikalarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 30'unu güneş enerjisinden karşılayacak ve yıllık bazda 7.507 ton karbondioksit eş değer, karbon ayak izi oluşumunun önüne geçeceğiz. Projelerimizin temmuz ayı sonuna kadar BE Bolu1, BE Bolu2, BE Çamaşır Makinesi Kapağı, Satina ve Ticari Soğutucu fabrikalarımızda, ağustos ayı sonunda ise tüm işletmelerimizde faaliyete geçmesini planlıyoruz” dedi.

 Çatı GES projesi enerji verimliliği ve maliyet etkinliği sağlayacak

240 milyon TL’lik dev yatırımla hayata geçirecekleri Çatı GES projesinin şirketin sürdürülebilir geleceğe olan inancının ve kararlılığının en somut göstergesi olduğunun altını çizen Semavi Yorgancılar; “Bu yatırıma, hem çevresel sürdürülebilirliğe olan katkımızın bir göstergesi olarak hem de enerji verimliliği ve maliyet etkinliği açısından da önemli kazanımlar sağlayacak büyük bir dönüşüm olarak yaklaşıyoruz. Yorglass olarak, yenilikçi enerji çözümlerine yaptığımız çatı solar projesi yatırımı, enerji alanında atacağımız adımların sadece başlangıcı. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya, yenilikçi projeler üretmeye ve sürdürülebilirlik hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Sadece ekonomik değil, aynı zamanda çevresel ve toplumsal açıdan da yeni bir dönüşümün fitilini ateşlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu haber 1443 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
ABD, petrol fiyatı tahminini bu yıl için yükseltti... 14.01.2026
OPEC'in ham petrol üretimi, Aralık 2025'te günlük 105 bin varil arttı... 14.01.2026
Palmet Enerji’nin Kurucularından Cengizhan Güngör, Etiyopya’da Hayatını Kaybetti... 14.01.2026
Dünyada 2025'teki elektrikli araç satışları 20,7 milyonla rekor kırdı... 14.01.2026
Türkiye pompa sektörü büyüyor, dönüşüm ihtiyacı artıyor... 14.01.2026
Enerji Maliyetlerini Sıfırladı, Karbon Ayak İzini Yüzde 96 Azalttı... 14.01.2026
Brent petrolün varili 64,85 dolardan işlem görüyor... 14.01.2026
Maxion, Çelik Kamyon Jantlarını Yeniden Tanımlıyor... 14.01.2026
İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretim ve verimliliğinde artış... 14.01.2026
Kâmil Koç 2025 yılı verilerini açıkladı: 10 milyondan fazla yolculuk hikâyesine ortak oldu... 14.01.2026
Oyak Renault 2025 yılını güçlü bir üretim ve ihracat performansıyla kapattı... 14.01.2026
Altur Turizm araç filosunu Volkswagen Crafter ile güçlendirdi... 14.01.2026
Toyota’dan Bir Rekor da Avrupa’dan Geldi... 14.01.2026
Türkiye'nin petrol ithalatı Kasım 2025'te yüzde 6,3 azaldı... 14.01.2026
TSKB’den Mutlucan Şeker’in Enerji Yatırımına 75 Milyon Dolarlık Finansman... 14.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.