Haber Ekonomi


Haberler > LPG Başlıkları

Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'ndaki hedefimiz günlük 9,1 milyon metreküp

Güncelleme :21.10.2024

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretileceğini açıkladı. Üretim kapasitesinin 4 milyon hanenin ihtiyacına cevap vereceğini söyleyen Bayraktar, yenilenebilir enerjide de hedef yükseltti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Enerji Dönüşümü Yenilenebilir Enerji 2035" başlıklı basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

 E'Sakarya'da günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretilecek'

Bakan Bayraktar, 2025'in ilk çeyreğinde Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 9,1 milyon metreküp gaz üretileceğini ve bunun 4 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Reaktörler için yeni düzenleme geliyor

Bakan Bayraktar enerji alanında yapılacak reformlara ilişkin, "Önümüzdeki dönemde ısı kanunu, jeotermal kanunu, küçük modüler reaktörler için kanuni düzenleme altyapısı hedefimiz var" diye konuştu.

Bayraktar ayrıca EİAŞ, BOTAŞ, EÜAŞ gibi kamu enerji şirketlerini çok daha esnek ve atak hale getirmeleri gerektiğini belirterek, "Bu şirketleri bölgesel şampiyonlar haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerjide 4 kat artış hedefi

Eylül ayı itibarıyla yenilenebilir enerjinin toplam elektrik gücü içindeki payının yüzde 59'a ulaştığını ifade eden Bayraktar, rüzgar ve güneş enerjisini 2035'e kadar 4 kat arttırarak 120 bin mw'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni YEKA yarışma tarihleri

Enerji Bakanı Bayraktar, yeni YEKA yarışma tarihlerini de RES için 28 Ocak 2025, GES için 4 Şubat 2025 olarak duyurdu.

Bu haber 3530 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Azerbaycan ve Macaristan'dan gaz hamlesi... 12.12.2025
SOCAR Türkiye ve ODTÜ iş birliğiyle yeni bir gelişim programı başlıyor... 12.12.2025
Mercedes-Benz ve WTA, Tenisin Küresel Sahnesini Şekillendirecek İş Birliğini Duyurdu... 12.12.2025
OSD, Türkiye Otomotiv Ana Sanayi Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayınladı!... 12.12.2025
YASED: Yılın İlk 10 Ayında 11,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 12.12.2025
Scania’nın Yeni Nesil Satış ve Servis Merkezi Şekerpınar’da Hizmete Başlıyor ... 12.12.2025
Ford Otosan ve Tohum Otizm Vakfı’ndan Otomotivde Bir İlk... 12.12.2025
Petlas Türkiye Zirai Lastik Pazarında da Lider! ... 12.12.2025
Uludağ Enerji, Çocuklara Enerji Tasarrufunu Deneyimleterek Öğretiyor... 12.12.2025
Akkuyu NGS İnşaat Bölgesinde Kapsamlı Acil Durum Tatbikatı Gerçekleştirildi... 12.12.2025
Dünya genelinde elektrikli araç satışları 18,5 milyona ulaştı... 12.12.2025
EPDK depolamalı yatırımları geciktiren 5 şirketin proje ruhsatlarını iptal etti... 12.12.2025
TPAO’nun 4 il için petrol arama ruhsatı süresi uzatıldı... 12.12.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.