Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

İnci Akü Yüzde Yüz Müşteri Memnuniyeti Hedefliyor

Güncelleme :17.01.2014

 30 yıldır müşteri memnuniyetini birinci öncelik olarak gören İnci Akü, yenilediği “Müşteri Hizmetleri Bölümü” ile yüzde yüz müşteri memnuniyeti için çalışıyor. Müşteri Hizmetleri Bölümü’nde garanti kapsamındaki ürünlerde karşılaşılan sorunlar çözümleniyor ve teknik bayi eğitimleri organize ediliyor.

“Müşteri Memnuniyeti”ni kuruluş ilkesi olarak benimseyen İnci Akü, “Müşteri Hizmetleri Bölümü”nü yeniledi. 2012 yılının Şubat ayında etkin müşteri memnuniyeti uygulamaları ile ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Sistemi belgesini almaya hak kazanan İnci Akü, Türkiye akü sektöründe ISO 10002:2004 belgesine sahip ilk firma olarak faaliyet gösteriyor. 

İnci Akü, yılda 100’e yakın bayisini eğitim amacı ile ‘Müşteri Hizmetleri Bölümü’nde ağırlıyor.

Türkiye pazarında garanti kapsamında değişim yapılan aküleri inceleyen İnci Akü, inceleme sonuçlarını yeniden değerlendirmeye alıyor. Kalite, üretim ve Ar-Ge departmanlarında bu sonuçları ele alarak süreç iyileştirme projeleri geliştiriyor. Yurt dışındaki bayilerinde ise çeşitli teknik ziyaretlerle garanti değişim sürecini inceleyerek sonuçları takip ediyor. “Müşteri Hizmetleri Bölümü’nde incelenen akülerde en sık gözlenen sorun akünün hatalı kullanımından kaynaklı deşarja uğratılması” diyen İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “Starter aküler deşarj-şarj döngüsünde çalışan ürünler. Bu anlamda aracın şarj-marş-elektriksel tüketim değerlerinin uygunluğu çok önemli. Ayrıca aracın tüm sistemleri uygun olsa dahi, park halindeyken akünün gereksiz deşarj edilmemesi gerekiyor. Hatalı kullanımlarla deşarja uğratılan akünün kullanımına devam edilmesi aküdeki marş basmamasına ve kapasite performansının beklenenden az bir sürede bitmesine neden oluyor” dedi. 

İnci Akü Bayi Eğitimleriyle Bilgilenme Düzeyi %88 

“Müşteri Hizmetleri Bölümü”nde bayilere yönelik uygulanan teknik eğitimleri de değerlendiren Paker sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimlerin sonunda; eğitim ve eğitimcinin değerlendirilmesi, öncesi-sonrası bilgi düzeyi ile eğitimlerin etkinliğini ölçmek için düzenlenen anketler gösteriyor ki, eğitim ve eğitimciden genel memnuniyet oranı % 88 gibi oldukça yüksek bir seviyededir. Bayinin eğitim öncesi bilgi düzeyi ise yaklaşık %52 gibi seviyelerden eğitim sonrası %88’e yükseliyor. Bu veriler de verdiğimiz eğitimin verimliliği ve önemi konusunda bize önemli bilgiler veriyor” dedi.

Bu haber 3641 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.