Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

SEDAŞ Ekipleri Zorlu Kış Koşullarıyla Mücadele Ediyor

Güncelleme :07.02.2025

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen enerji sürekliliğini sağlamak için sahada çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Gebze’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler tam kadro alarma geçti.

20 bin kilometrekarelik hizmet alanında gece gündüz demeden görev yapan SEDAŞ ekipleri, kar yağışının oluşturabileceği teknik arızalara güçlü ekipmanlarıyla anında müdahale ediyor. Elektrik dağıtım faaliyet bölgesindeki il ve ilçe merkezlerinden köylere kadar enerji sürekliliğini korumak için sahada bulunan ekiplere, SEDAŞ bölge yöneticileri de eşlik ediyor.

SEDAŞ yetkilileri, kar yağışı nedeniyle Sakarya’nın Hendek, Ferizli ve Sapanca ilçelerinde, Kocaeli’nin Gebze, Kartepe, Körfez, Kandıra ve Başiskele ilçelerinde, Bolu Merkez ve Göynük ilçesi ile Düzce’nin Gümüşova ilçesinde muhtelif tipte arızalar yaşandığını açıkladı.

SEDAŞ, kar yağışı süresince geniş araç filosuyla kesintisiz enerji için çalışmalarını sürdürüyor. Binek, sepetli, 4x4 ve 4x2 pick-up, 4x4 ve 4x2 Duster, vinç ve kablo test araçlarından oluşan donanımlı araç filosu, ulaşımı zor bölgelerde etkin müdahale sağlıyor. Ayrıca, ormanlık alanlar ve erişimi güç bölgelerde arıza tespiti için dron teknolojisinden yararlanılıyor. Yolların kapanması halinde ise Valilik, il ve ilçe yerel yönetimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleriyle koordineli şekilde hareket edilecek.

SEDAŞ, kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek kesinti ve arızalarla ilgili müşterilerden gelen ihbarlara anında yanıt verebilmek için çağrı merkezinde tam kapasite hizmet veriyor. Müşteriler, 186 numaralı Müşteri İletişim Hattı, SEDAŞ Mobil uygulaması ve 0530 919 19 19 numaralı WhatsApp hattı üzerinden kesinti ve arıza bildirimlerini iletebiliyor.

SEDAŞ ekipleri, kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde enerji sürekliliğini sağlamak için çalışmalarına aralıksız devam edecek.

Bu haber 993 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.