Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Keystone Petrol Boru Hattı Projesine İçin Çevre Onayı Verildi

Güncelleme :03.02.2014

 İnşa edilmesi düşünülen petrol boru hattı için olumlu rapor yayınlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kanada ile ABD arasında inşa edilmesi düşünülen Keystone Petrol Boru Hattı’nın, çevreye önemli bir etkisi olmayacağı sonucuna vardı.

Çevrecilerin hedefinde

Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı raporda, Kanada’nın petrol üreten Alberta eyaletiyle ABD’nin Nebraska eyaleti arasında inşa edilmesi düşünülen bin 900 kilometrelik Keystone Boru Hattı’nın karbon salınımı açısından önemli bir etkisi olmayacağı yolunda görüş bildirdi. Boru hattı, Kanada’nın daha fazla karbon içeren ağır petrolünü taşıyacağı gerekçesiyle bir süredir çevrecilerin yoğun eleştirisine hedef oluyordu.

Çevreciler, Kanada’nın Alberta eyaletinde kumların arasında bulunan petrolün hem üretim şeklinin hem de benzeri diğer petrollere kıyasla yaklaşık yüzde 30 daha fazla karbon içermesinin çevreye zarar verdiği gerekçesiyle boru hattına karşı çıkıyorlar. Öte yandan proje, yaratacağı iş potansiyeli ve ABD’nin enerji bağımlılığını azaltacağı gerekçeleriyle iş çevrelerinin ve geniş bir Cumhuriyetçi kesimin desteğini alıyor.

Maliyeti

Yapım maliyetinin 5,4 milyar dolar dolaylarında olması beklenen boru hattının tamamlandığında günde 830 bin varil ham petrol taşıması öngörülüyor. Kanada’nın Alberta eyaletinden başlayıp ABD’nin Nebraska eyaletinde mevcut başka bir boru hattına bağlanacak olan Keystone’un taşıyacağı petrolün, Louisiana ve Texas gibi petrol işleme tesislerine sahip güney eyaletlerine taşınması planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı uluslararası projeleri çevre, kültür, ekonomik etki, ulusal çıkarlar ve federal kurallara uyum gibi alanlarda inceleyip ABD başkanına görüş bildiriyor. Kanada hükümetinin büyük önem verdiği ve bir süredir dış politikasının öncelikli konusu haline getirdiği Keystone Boru Hattı’nın inşasıyla ilgili son sözü ABD başkanı Barack Obama söyleyecek. Başkan Obama’nın küresel ısınmaya olumsuz etki edebileceği gerekçesiyle projeye mesafeli kaldığı biliniyor.

Bu haber 3567 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.