Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

ŞA-RA Enerji, dünya enerji sahnesinde gücünü gösterdi

Güncelleme :29.04.2025

 Enerji sektörünün liderlerinden ŞA-RA Enerji, Dubai’de düzenlenen ve dünyanın en önemli enerji fuarlarından biri olan Middle East Energy 2025’te yenilikçi ürün ve çözümlerini uluslararası katılımcılarla buluşturdu.

ŞA-RA Enerji, 07-09 Nisan 2026 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ve sektörün en prestijli organizasyonlarından biri olan Middle East Energy Dubai Fuarı’na katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen fuarda, ŞA-RA Enerji imalat ve hizmet kapsamındaki en yeni ürün ve sistem çözümlerini uluslararası ziyaretçilerle buluşturdu.

Middle East Energy Dubai; sadece Orta Doğu bölgesinden değil, tüm Asya ve Afrika’dan profesyonelleri bir araya getirerek, ŞA-RA Enerji’nin hedeflediği geniş coğrafyadaki enerji ihtiyacına hitap etmesi açısından büyük önem taşıyor.

Middle East Energy Dubai ve uluslararası projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan ŞA-RA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı R. Mertay Türk, şunları söyledi:

“ŞA-RA Enerji, Türkiye’nin gücünü dünya sahnesine taşıyan bir marka. Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’da gerçekleştirdiğimiz projelerle global arenada güvenilir bir iş ortağı olarak tanınıyoruz. ‘Van Back-to-Back Dönüştürücü Merkezi’ gibi ülkeler arası enerji bağlantı projeleri, uluslararası alandaki uzmanlığımızın önemli bir göstergesi. ŞA-RA Enerji olarak bugüne kadar toplamda 1.4 milyar dolar değerinde enerji iletim hattı projesini tamamladık. Türkiye genelinde yaklaşık 7000 kilometre enerji nakil hattının anahtar teslimi işlerini başarıyla gerçekleştirdik. Üretimimizin yaklaşık yüzde 50’sini ihraç ediyoruz ve şu anda ABD, Kanada, Güney Amerika; Finlandiya, İsveç, Norveç, İsviçre, Fransa, İrlanda gibi Avrupa’nın birçok ülkesine; Çin, Pakistan, Suudi Arabistan, Nijerya, Fas, Cezayir ve Mısır başta olmak üzere 120’yi aşan ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Böylesine kritik ve önemli bir alanda; kalitemiz ve kabiliyetimizle sadece ülkemizde değil, küresel pazarda da güvenilir, kabul ve takdir gören markalardan biriyiz.

Önümüzdeki dönemde de yalnızca mevcut pazarlarımızda değil, yeni coğrafyalarda da büyümeyi; yenilenebilir enerji yatırımları, sürdürülebilirlik, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve global iş birlikleri için daha fazla kaynak ayırmayı hedefliyoruz Middle East Energy Dubai gibi fuarlar hem mevcut iş ortaklarımızla bağlarımızı güçlendirmek hem de yeni iş birliklerine kapı aralamak için büyük bir fırsat sunuyor.”

Bu haber 660 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
ABD, petrol fiyatı tahminini bu yıl için yükseltti... 14.01.2026
OPEC'in ham petrol üretimi, Aralık 2025'te günlük 105 bin varil arttı... 14.01.2026
Palmet Enerji’nin Kurucularından Cengizhan Güngör, Etiyopya’da Hayatını Kaybetti... 14.01.2026
Dünyada 2025'teki elektrikli araç satışları 20,7 milyonla rekor kırdı... 14.01.2026
Türkiye pompa sektörü büyüyor, dönüşüm ihtiyacı artıyor... 14.01.2026
Enerji Maliyetlerini Sıfırladı, Karbon Ayak İzini Yüzde 96 Azalttı... 14.01.2026
Brent petrolün varili 64,85 dolardan işlem görüyor... 14.01.2026
Maxion, Çelik Kamyon Jantlarını Yeniden Tanımlıyor... 14.01.2026
İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin üretim ve verimliliğinde artış... 14.01.2026
Kâmil Koç 2025 yılı verilerini açıkladı: 10 milyondan fazla yolculuk hikâyesine ortak oldu... 14.01.2026
Oyak Renault 2025 yılını güçlü bir üretim ve ihracat performansıyla kapattı... 14.01.2026
Altur Turizm araç filosunu Volkswagen Crafter ile güçlendirdi... 14.01.2026
Toyota’dan Bir Rekor da Avrupa’dan Geldi... 14.01.2026
Türkiye'nin petrol ithalatı Kasım 2025'te yüzde 6,3 azaldı... 14.01.2026
TSKB’den Mutlucan Şeker’in Enerji Yatırımına 75 Milyon Dolarlık Finansman... 14.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.