Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Enerjisa Enerji’den 1 milyar TL’lik yeni tahvil ihracı

Güncelleme :15.05.2025

 Türkiye’nin enerji dönüşümüne yaptığı yatırımlarla sektörüne yön veren lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, yeni tahvil ihracını duyurdu. Sabancı Holding ve E.ON’un ana sermayedarları olduğu ve %20 hissesi halka açık olan şirket, 728 gün vadeli ve 1 milyar TL tutarında tahvil ihracını, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdi. Enerjisa Enerji’nin yatırımlarında kullanılacak bu tahvil ihracı ile birlikte tedavüldeki toplam borçlanma aracı 35 milyar TL’ye ulaştı

 Gerçekleştirdiği altyapı, yenilenebilir enerji ve e-mobilite yatırımları ile Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı veren lider elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, Borsa İstanbul TLREF Endeksi değişimine endeksli 728 gün vadeli, 1 milyar TL’lik tahvil ihracını 14 Mayıs 2025 tarihinde başarıyla tamamladı. Bu ihraçla birlikte yatırımcılardan gelen yüksek talebi karşılayan Enerjisa Enerji’nin tedavüldeki toplam borçlanma aracı, 35 milyar TL’ye ulaşmış oldu.

Ulbrich: “Uzun vadeli değer yaratma yaklaşımımıza duyulan güvenin önemli bir göstergesi”

 Yatırımcılarıyla güçlü ve sürdürülebilir bir bağ kurmak adına attıkları adımlara bir yenisini eklediklerini ifade eden Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich, “Finansal piyasalardaki zorlaşan koşullara ve belirsizliklere rağmen 728 gün vadeli ve 1 milyar TL tutarındaki tahvil ihracımıza gösterilen yüksek ilgi, yalnızca finansal dayanıklılığımıza ve piyasalardaki kredibilitemize değil, aynı zamanda stratejik yatırım planlarımıza ve uzun vadeli değer yaratma yaklaşımımıza duyulan güvenin de önemli bir göstergesidir. Yatırımlarımızı planlarken şeffaflık, sürdürülebilirlik ve risk yönetimi gibi temel ilkeleri önceliklendiriyor; bu doğrultuda sermaye piyasalarından sağladığımız kaynaklarla hem finansal esnekliğimizi koruyor hem de ülkemizin enerji altyapısına katkı sağlıyoruz. Bu borçlanma aracıyla yalnızca yatırımcılarımız için sürdürülebilir bir finansal enstrüman sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin düşük karbonlu geleceği için somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Enerjisa Enerji olarak, güçlü bilanço yapımız ve uzun vadeli perspektifimizle, enerji sektörüne değer katmaya ve ülkemizin enerji dönüşüm yolculuğuna öncülük etmeye kararlıyız” dedi.

 Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye’de elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri sektöründe lider konumda bulunan Enerjisa Enerji ile bugüne kadar çok sayıda başarılı ihraç ile birçok kez ilklere imza attıklarını belirtti. Erdoğmuş; “Ak Yatırım olarak özel sektör borçlanma aracı ihraçlarında lider konumdayız ve borçlanma aracı piyasasının gelişmesine katkıda bulunan birçok ürünü ilk defa piyasaya sunan aracı kurumuz. Enerjisa Enerji ile en son 10 Şubat 2025 tarihinde tamamladığımız 4 milyar 800 milyon TL tutarındaki tahvil ihracı ile tüm zamanların en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdik. Şimdi de 728 gün vadeli ve 1 milyar TL tutarındaki bu yeni ihracı başarıyla tamamlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Ak Yatırım olarak, önümüzdeki dönemde de sektördeki liderliğimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Bu haber 1104 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.