Haber Ekonomi


Haberler > Ekipman Başlıkları

TTS’de tabanca okuyucu değişimi için kritik tarih 28 Haziran

Güncelleme :26.06.2025

Akaryakıt istasyonlarının Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi kapsamındaki bedelsiz tabanca okuyucu değişiminden yararlanabilmesi için 28 Haziran 2025 saat 17:00’ye kadar sipariş vermesi gerekiyor. Bu tarihe kadar sipariş oluşturmayan istasyonlar değişim programı dışında kalacak.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında yürütülen Bedelsiz TTS Tabanca Okuyucu Değişim Programı için son sipariş tarihi açıklandı. Darphane tarafından yapılan duyuruya göre, akaryakıt istasyonlarının değişime konu edilecek tabanca sayısı kadar okuyucu kılıfı ve gerekli miktarda Taşıt İçi Modül (TİM) siparişlerini en geç 28 Haziran 2025 saat 17:00’ye kadar vermeleri gerekiyor.

Sektör temsilcileri ile Darphane yetkilileri arasında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen görüşmelerde, 30 Haziran’a kadar tamamlanması öngörülen montaj sürecinin yetersiz olduğu değerlendirilmiş, sürenin uzatılması talep edilmişti. Ancak bu taleplerin ardından yeni bir süre uzatımı yapılmadı; yalnızca siparişlerin verilebilmesi için net bir son tarih belirlendi.

Darphane’nin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Genel Müdürlüğümüz tarafından yayımlanan UTTS Mevcut TTS Tabanca Okuyucu Değişim Programı Süreç Kılavuzu kapsamında yürütülmekte olan Bedelsiz TTS Tabanca Okuyucu Değişim Programı, anılan Kılavuzda ve darphane.gov.tr adresinde yayımlanan 20 Haziran 2025 tarihli duyuruda belirtildiği üzere 30 Haziran 2025 tarihi itibariyle sona erecektir.

Söz konusu değişim programından yararlanabilmek ve gerekli işlemlerin süresinde tamamlanabilmesi için akaryakıt istasyonlarının Y-İMF’lerden alması gereken TİM ve TTO aparatı (kılıf) siparişlerini en son 28 Haziran 2025 tarihi saat 17:00’a kadar tamamlamaları gerekli olup, bu tarihe kadar sipariş vermeyen akaryakıt istasyonları değişim programından yararlanamayacaklardır.”

Duyuru, değişim programından faydalanmak isteyen bayilere kritik bir uyarı niteliği taşıyor.

Bu haber 1172 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.