Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Gazprom, Yunanistan’a verdiği doğalgazda indirime gitti

Güncelleme :27.02.2014

 Ria Novosti haber ajansı, Yunanistan enerji şirketi DEPA’nın yüzde 20-25 indirimle 370-380 dolar civarında bir rakam beklediğini, ancak alınan rakamdan da memnun olduğunu duyurdu.

Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom, Yunanistan’a verdiği doğalgazda yüzde 15 indirime gitti. Yunanistan 2013’ün ikinci yarısından itibaren geriye doğru da geçerli olmak üzere bin metreküp doğalgaz için 467 dolar yerine 397 dolar ödeyecek.

Ria Novosti haber ajansı, Yunanistan enerji şirketi DEPA’nın yüzde 20-25 indirimle 370-380 dolar civarında bir rakam beklediğini, ancak alınan rakamdan da memnun olduğunu duyurdu.

Yeni sağlanan anlaşmada uzun vadeli “al ya da öde” formulasyonu ile alınan doğalgaz miktarını 2,4 milyar metreküpten, 2 milyar metreküpe çeken DEPA, alınmayan doğalgaz için yapılan ödeme riskini de azalttı.

Yunanistan Enerji Bakanlığı, Rusya’dan alınan fiyatın komşular açısından en düşük olduğunu ve Avrupa ortalamasının altında olduğunu açıkladı. DEPA’nın aldığı fiyatların sıvılaştırılmış doğalgaz fiyatlarından da düşük olduğu belirtiliyor.

Yunanistan 2013’de Gazprom’dan 2,6 milyar metreküp doğalgaz alımı yaptı. Yunanistan doğalgaz ihtiyacının yüzde 60’ını Rusya’dan karşılıyor.

Bu haber 3882 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.