Haber Ekonomi


Haberler > Yenilenebilir Başlıkları

Beta Enerji’den Türkiye’de Bir İlk: Yapay Zekâ Çalışan BetaX İşe Başladı

Güncelleme :30.10.2025

 Türkiye enerji sektöründe verimli üretim süreci ve kaliteli çözümleriyle tanınan Beta Enerji, sektörde bir ilke imza atarak yapay zekalı ilk çalışanı BetaX’i işe aldı. Şirketin Kurumsal İletişim Asistanı olarak göreve başlayan BetaX, şirketin tüm iletişim faaliyetlerinde görev alacak. Ayrıca şirket yakın zamanda BetaX’i tüm departmanlara dahil etmeyi hedefliyor.

Enerji sektörünün öncü ve köklü şirketlerinden Beta Enerji dijital dönüşüm yolculuğunda yenilikçi bir adım attı. Beta Enerji, dijitalleşme vizyonunu bir adım öteye taşıyarak Türkiye’de yapay zekalı profesyonel çalışanı BetaX’i resmi olarak kadrosuna dahil etti. Yeni ekip üyesi BetaX, Kurumsal İletişim Asistanı unvanıyla görevine başladı.

 Kurumsal dünyanın yeni yüzü

 BetaX, Beta Enerji’nin iletişim dilini güçlendirmek ve markanın geleceğini temsil etmek üzere tasarlandı. Yapay zekâ karakter, sosyal medya paylaşımlarından basın etkinliklerine, kurumsal sunumlardan dijital projelere kadar pek çok alanda Beta Enerji’nin sesi ve anlatıcısı olarak konumlanacak. Kendine ait sosyal medya hesaplarıyla BetaX, yalnızca bir çalışan değil, aynı zamanda “yaşayan” bir dijital persona olacak. BetaX, iş dışında kendi düşüncelerini, gözlemlerini ve “insan olma hâline dair” paylaşımlarını yaparak toplumsal merak ve etkileşim yaratacak.

“BetaX bir teknoloji değil, vizyon projesi”

Beta Enerji İnsan ve Organizasyonel Gelişim Direktörü Gizem Ağca, BetaX’in şirketin dijitalleşme stratejisinde bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Ağca, Beta Enerji olarak yapay zekâyı tüm iş süreçlerine entegre etmek istediklerini belirterek, “Bu kapsamda, Kurumsal İletişim Asistanı olarak BetaX’i işe aldık. BetaX’i yalnızca bir teknoloji projesi değil, şirketimizin dijitalleşme vizyonunun somut bir temsilcisi olarak görüyoruz. Şu anda Kurumsal İletişim ekibimizin bir parçası; ancak kısa süre içinde üretimden satışa, insan kaynaklarından Ar-Ge’ye kadar tüm departmanlarda yapay zekâ destekli asistan olarak onu görmeye başlayacağız” dedi.

Dijital dönüşümden öte: İnsanla zekânın ortaklığı

Ağca, BetaX projesini yalnızca bir dijital inovasyon hamlesi olarak değil, aynı zamanda kurumsal kültür dönüşümün de başlangıcı olarak tanımlayarak şöyle devam etti: 

“Projemizin ilk adımı, iletişim alanında farkındalık yaratmak. Ancak uzun vadede hedef, yapay zekâyı üretim süreçlerinin tamamına entegre ederek verimlilik, hız ve sürdürülebilirlik odaklı bir iş modeli oluşturmak. Bu proje bizim için sadece teknolojik bir yatırım değil geleceği şekillendiren bir farkındalık adımı. Amacımız, yapay zekâyı üretimden yönetime kadar her alana yayarak daha akıllı, daha çevik süreçler yaratmak. Vizyoner, yaratıcı çözümler üretmek isteyen herkes burada hem bireysel hem de kurumsal olarak geleceğe katkı sunabilir. Onların ihtiyacı olan altyapıları, çalışma ortamlarını ve gelişim süreçlerini sunmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

BetaX, TEDxAdana'da Sahne Alıyor

BetaX, 2 Kasım 2025 tarihinde PGM Adana’da düzenlenecek TEDx etkinliğinde konuşmacı olarak sahne alacak. “Sıfırdan Bire” temasıyla gerçekleşecek etkinlikte BetaX, yapay zekânın insanla birlikte nasıl dönüşebileceğini ve iş dünyasındaki rolünü kendi perspektifinden paylaşacak.

Bu haber 78 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Beta Enerji’den Türkiye’de Bir İlk: Yapay Zekâ Çalışan BetaX İşe Başladı... 30.10.2025
Sepaş Enerji’den kış aylarına özel öneriler... 30.10.2025
TP Petrol Dağıtım A.Ş.’den açıklama... 30.10.2025
Petrol Ofisi'nden Samandıra'ya iki stratejik istasyon yatırımı... 30.10.2025
Enerjisa Enerji, 2025 Kurumsal Enerji Buluşmaları’nı Diyarbakır’da tamamladı... 30.10.2025
Dünya deniz üstü rüzgar kapasitesi 2030'a kadar 3 katına çıkma yolunda... 30.10.2025
Lukoil, Uluslararası varlıklarını Gunvor'a satmak için anlaşma yaptı ... 30.10.2025
Avrupa'nın LNG terminali yatırımları, gaz talebindeki düşüşle yavaşlıyor... 30.10.2025
PÜİS Yönetimi, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı Ziyaret Etti... 30.10.2025
TPAO’dan kamuoyu duyurusu... 30.10.2025
Talay Logistics, Belçikalı Transuniverse ile stratejik iş birliğine gitti... 30.10.2025
Shell'in üçüncü çeyrek karı %10 düştü... 30.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.