Haber Ekonomi


Haberler > Doğalgaz Başlıkları

Türkiye Enerjide Yurtdışına Bağımlı

Güncelleme :27.03.2014

 İstanbul Aydın Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü’nün düzenlediği konferansa, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zerrin Yılmaz “Yapılarda Enerji Verimliliği” konusunda konuşmacı olarak katıldı.

Enerji verimliliğine dikkat çeken Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, “Türkiye enerjide yurtdışına bağımlı. Hangi alanda enerji verimliliği konusunda tedbirler alırsanız, ülkemizin hem ekonomisine hem gidişatına katkıda bulunabiliriz” dedi.  

Enerji tüketiminin en çok binalarda olduğunu vurgulayan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Dünyada ciddi çevresel problemler yaşanıyor. Dünyada binalar enerjinin yüzde ellisini tüketiyorlar. Isıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatmada çok fazla enerji harcanıyor. Binaların enerji sorununu çözersek ülkenin enerjisinin yüzde ellisini çözdük demektir. Enerji verimliliğini etkileyen yüzlerce parametreler var, bunların bir kısmı mimari, bir kısmı da binanın ısıtma sistemiyle ilgili olan parametrelerdir. Mimar bir binanın yönetenidir, bunu etkileyen sistemleri de bilmelidir. Tasarladıkları binalarda bunlara dikkat etmelidir.”

Bütünleşik tasarımla yeşil binaların sürdürülebilir enerji kapsamında çevreye katkıda bulunduğunu belirten Yılmaz, soğutma ve aydınlatma enerjisini ne kadar doğal yollarla giderilirse o kadar enerji verimliliği sağlanabildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, mimarlık öğrencilerine tasarım aşamasında dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi verdi. Doğru proje ile hem zaman, hem de maliyet açısından tasarruf edileceğini söyledi.

Bu haber 4213 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
18. ‘Türkiye Enerji Sektöründe Birleşme ve Satın Almalar Raporu’nun sonuçları açıklandı... 26.01.2026
Rosatom, Çin’deki Tianwan NGS’nin Yeni Güç Ünitesi İçin İlk Yakıtı Teslim Etti... 26.01.2026
ABD petrol yaptırımlarıyla İran'ın ekonomik direncini kırmak istiyor... 26.01.2026
Mercedes-Benz Türk Yolların Standardını Belirlerken “Bu Sefer Bir Başka!” Diyor... 26.01.2026
“Planlı kesinti arıza değil, enerji sistemini güçlendiren yatırım demek”... 26.01.2026
Doğuş Holding’den 2030’a Yönelik Somut Emisyon Azaltım Hedefleri... 26.01.2026
Saytek 2026’da LPG ve Enerji Açılımıyla Büyümeyi Hedefliyor... 26.01.2026
Enerji filosuna yeni katılan "Yıldırım" İstanbul Boğazı'ndan geçti... 26.01.2026

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.