Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

4.2 milyar dolar doğrudan yatırım geldi

Güncelleme :23.05.2014

Mart ayında 267 uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruldu.

 Uluslararası net doğrudan yatırım girişi martta 1 milyar 425 milyon dolar oldu. Yılın ilk çeyreğindeki yatırım girişi ise 4 milyar 184 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Ekonomi Bakanlığı mart ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni yayımladı. Buna göre, uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi, 3 milyar 76 milyon dolara ulaştı. Bunun 1 milyar 40 milyon doları imalat sektöründen, 808 milyon doları elektrik, gaz ve su sektöründen kaynaklandı. Ocak-mart döneminde nakit sermaye girişinin yüzde 61,9’u Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden kaynaklandı. Martta 267 uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruldu, 1 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşti. Böylece yılın ilk çeyreği itibarıyla 806 uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulmuş, 14 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşmiş oldu. Bu şirketlerin başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere, gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri ile ulaştırma, haberleşme ve depolama hizmetleri sektörlerinde faaliyette bulundukları görüldü.

Yatırım projeleri

Ekonomi Bakanlığı tarafından mart ayında yatırım teşvik belgesi düzenlenen 25 proje kapsamında yaklaşık 150.5 milyon dolar tutarında yatırım yapılması öngörüldü. Böylece 2014 yılında belgelendirilen yatırım projesi sayısı 55’e, belge kapsamındaki yatırımların tutarı ise 2 milyar 341 milyon dolara ulaştı.

Bu haber 3222 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
KRONE, Logistech Fuarı’nda Yenilikçi Treyler Çözümleri ile Yerini Aldı... 13.10.2025
Nurten Öztürk, Altın Stevie Ödülü’nü alan ilk isim oldu... 13.10.2025
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı hattında seferlere başlıyor... 13.10.2025
Tamsan Kompresör, Sektördeki 45 Yıllık Başarısını Çok Önemli Bir Ortaklık ve Güçlü Adımlarla Geleceğe Taşıyor ... 13.10.2025
Siemens Türkiye, Gebze Fabrikası'nda 100.000’inci Orta Gerilim Panosunu Üretti... 13.10.2025
Özbekistan'da Düşük Güçlü Nükleer Enerji Santrali İçin İlk Adım Atıldı ... 13.10.2025
YASED: Yılın İlk 8 Ayında Türkiye’ye 10,6 Milyar Dolar Değerinde Uluslararası Doğrudan Yatırım Geldi... 13.10.2025
OPEC'in ham petrol üretimi eylülde günlük 524 bin varil arttı... 13.10.2025
Fiat Grande Panda Türkiye’de Satışa Sunuldu!... 13.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.