Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

En enerjik 3 öğrenci aranıyor

Güncelleme :13.02.2015

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı”
uluslararası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıları bir araya getirmeye hazırlanıyor. Dünyanın enerji otoritelerinin buluşacağı organizasyon öncesi sosyal medyada  enerjim varken hashtag yarışması başlatıldı. Yarışmada IAEE’yi etiketleyerek attığı tweet en çok paylaşılan 3 öğrenci  konferansa katılarak bahar tatili de yapma şansı yakalayacak.

 

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı”, twitter’da IAEE’yi etiketleyerek,  #enerjimvarken hashtagi ile en fazla paylaşım başarısı elde edecek 3 öğrenciye, hem bu önemli konferansı izleme, hem de bahar tatili yapma şansı verecek.
Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği’nin (IAEE) geleneksel düzenlediği konferans dizisinin bu yıl EED tarafından Antalya’da gerçekleştirileceğini kaydeden IAEE Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 100’ü aşkın ülkeden 500’den fazla yabancı uzmanın katılacağı konferansta uluslararası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıların bir araya geleceğini anımsattı.
Kumbaroğlu, Türk enerji aktörleri için konferansın önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Ülkemizin petrol ve gaz kaynaklarının Avrupa’ya ulaştırılmasındaki rolü ve ekonomik potansiyeli konferansın en önemli konularından biri olacak. Bunun dışında kaya gazı ve petrol ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alınacak. Konferans öncesinde ve sonrasında ABD’den getirteceğimiz deneyimli uzmanlar tarafından bu konuda özel eğitim seminerlerimiz yapılacak. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefler de masaya yatırılacak. Yıl sonunda Paris’te imzalanması beklenen küresel iklim anlaşmasına yönelik müzakere sürecine destek sağlayacak ekonomik değerlendirmeler ortaya konulacak. Konferans sayesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve turizm merkezi olma potansiyeli de öne çıkacak.”

Öğrencilere bahar tatili fırsatı

Konferansın, enerji ekonomisi alanında bilinçli gençlerin de dikkatini çekmesi için özel bir çalışmaya imza attıklarını bildiren Kumbaroğlu, bu kapsamda sosyal medya üzerinden “#enerjimvarken” hashtag kampanyası başlatıldığını ifade etti.
“#enerjimvarken” hashtagi ile IAEE’yi etiketleyerek attığı tweet en çok paylaşılan 3 öğrencinin konferansa ücretsiz katılma şansı yakalayacağını duyuran Kumbaroğlu, “Yarışmayı kazanan ‘en enerjik’ öğrenciler dünyanın enerji otoritelerinden konuyla ilgili en güncel bilgileri öğrenmenin yanı sıra ülkemizin en güzel tatil yerlerinden Belek’te bahar tatili yapma olanağı da bulacak. Bu öğrencilerimizi Dünya’nın dört bir yanından gelen yabancı öğrencilerle özel olarak buluşturup kaynaştıran sosyal etkinliklerimiz de olacak” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 3154 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.