Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Doğan Grubu, Aytemiz Akaryakıt'la beraber Total’i almak için teklif verdi

Güncelleme :23.05.2015

 Doğan - Aytemiz Ortaklığı Total'in yüzde yüzünü satın almak için teklif verdi.

Doğan Grubu, yeni ortağı Aytemiz ile birlikte Total’i almak için teklif verdi. Fransız Total, geçtiğimiz ay, Türkiye’den çıkacağı yolundaki haberleri yalanlama yoluna gitmiş, ardından da doğrulamıştı.

Geçtiğimiz aylarda Aytemiz Petrol’e ortak olarak yeniden petrol istasyonu sektörüne yeniden girmişti. Şirketten yapılan açıklamayla da geçtiğimiz günlerde Türkiye’den çıkma isteğini belirten TOTAL’i almak istediğini bildirdi.

İşte gelen açıklama:

*DOHOL***DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Doğrudan bağlı ortaklığımız Doğan Enerji Yatırımları A.Ş. altında faaliyet göstermekte olan Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. tarafından Total Oil Türkiye A.Ş.’nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının (%100) satın ve devir alınması konusunda bugün “bağlayıcı olmayan teklif” verilmiştir.

Söz konusu “bağlayıcı olmayan teklif”in kabul görmesi durumunda, Total Oil Türkiye A.Ş. nezdinde mali ve hukuki inceleme (“due dilligence”) çalışmalarına başlanacaktır.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliği (“Tebliğ”) gereğince, kamuya açıklanması gereken yeni bir durum ortaya çıktığı takdirde, Tebliğ ile belirlenen sürede kamuya açıklama yapılacaktır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Bu haber 3732 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Jan Ptacek, Renault Hafif Ticari Araçlar Başkan Yardımcısı olarak atandı... 21.05.2025
Türkiye yenilenebilir enerji kurulu gücünü 2035'e kadar 120 bin megavata çıkarmayı hedefliyor... 21.05.2025
CW Enerji Ata Sporu Yağlı Güreşin Yanında... 21.05.2025
Toyota Yeni Nesil RAV4’ün Dünya Prömiyerini Gerçekleştirdi... 21.05.2025
Aytemiz, Enerji ve Akaryakıt Sektöründe Üst Üste İkinci Kez “En Mutlu İşyeri” Seçildi!... 21.05.2025
Eksim Ventures’tan Sağlığa ve Siber Güvenliğe Yatırım!... 21.05.2025
Borusan 80. yaşını kutladığı 2024 yılını %39’luk büyüme ile tamamladı... 21.05.2025
Aksa Çanakkale Doğalgaz’da Yeni Atama... 21.05.2025
Ekol Lojistik’ten Operasyonel Deneyimi Güçlendiren Yeni Proje: Sahadasen... 21.05.2025
Honda hibrit ve elektrikli otomobil stratejilerini güncelledi... 21.05.2025
Yeni Deposu İle Alışan Dış Ticaret Süreçlerine Hız ve Verimlik Katıyor ... 21.05.2025
Enerjide "süper izin torba kanunu"nun bu hafta Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor... 21.05.2025
Otokar, Kara Sistemlerindeki Kabiliyetlerini Bu Kez Japonya'da Tanıtacak... 21.05.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.