Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Türk şirketten İran'a rafineri yatırımı

Güncelleme :21.08.2015

İran’da 4 petrol rafinerisi satın alan Yükselir Group, 1 milyar 750 milyon avroluk yatırımla 6 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.
 

Yükselir Group, İran’da 4 petrol rafinerisi satın aldı. Şirket,1 milyar 750 milyon avroluk yatırımla 6 bin kişilik de istihdam sağlamayı planlıyor. Rafinelerin temel atma işlemleri  27 Ekim tarihinde yapılacak.Türk şirket İngiltere, Fransa, Almanya, Avusturya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka, Yunanistan, Rusya, Irak, Singapur, Kanada ve ABD’den sonra İran’da da faaliyet göstermeye başlayacak.
Kurdaki dalgalanmalara rağmen yatırım yapmaya devam edeceklerini bildiren Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Yükselir, "İran’da büyük hacimli bir yatırım yaptık, bunun meyvelerini kısa zamanda alacağımızı öngörüyoruz. Kuvvetli mali yapımızın, dinamik ve yenilikçi Ar-Ge ekibimizin, yetişmiş ve iyi eğitimli personelimizin verdiği güçle uluslararası çapta yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalardan tedirgin olan piyasanın yatırımları olumsuz etkilediğini görmekteyiz. Yatırım ve satın alma planlarımızı farklı senaryoları da düşünerek planladık. Böylelikle projelerimiz hız kesmeden devam edecek" dedi.

Bu haber 3535 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Akaryakıtta ÖTV artışının temmuz enflasyonuna etkisinin 0,14 puan olacağı hesaplandı... 06.07.2025
Bakan Kacır, Togg'un oyunu kurallarına göre oynayan bir marka olduğunu açıkladı... 06.07.2025
Prometeon’un Geniş Avrupa Bölgesi’ne Türkiye’den CEO... 06.07.2025
Enerji Bakanı Bayraktar: "4 milyon hanede kendi doğal gazımız kullanılıyor" ... 06.07.2025
OPEC+ üyesi 8 ülke ağustosta günlük 548 bin varil üretim artışına gidecek... 06.07.2025
TECO Petrol kayyıma devredildi... 06.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.