Haber Ekonomi


Haberler > Elektrik Başlıkları

Humartaş’tan Türkiye'ye 275 milyon dolarlık enerji yatırımı

Güncelleme :24.08.2015

İstanbul merkezli Humartaş Yapı ve Enerji şirketi  2016'da tamamlanacak ve yaklaşık 300 megavat güç kapasiteli projeleri hayat geçirmek için 275 milyon dolarlık yatırım yaptı.
 
 

İstanbul merkezli bir enerji şirketi 2016'da tamamlanacak ve yaklaşık 300 megavat güç kapasiteli projeleri hayat geçirmek için 275 milyon dolarlık yatırım yaptı.
Yenilenebilir enerji alanında projeler geliştiren Humartaş Yapı ve Enerji şirketi, Türkiye elektrik üretim piyasasındaki avantajlar sayesinde daha fazla yabancı yatırımcıyı ülkeye getirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, lisanslı ve lisanssız rüzgar, hidro ve güneş enerjilerinden elektrik üretimini kapsayan projeleri geliştirme ve yatırım danışmanlığı hizmetleri de veren şirket, santrallerin anahtar teslim kurulum ve işletmelerini yatırımcılar ile ortak inisiyatif alarak gerçekleştiriyor.
Firmanın Genel Müdürü Cihad Terzioğlu, yaptığı açıklamada, yabancı yatırımcıların, daralan Avrupa pazarına karşın yenilenebilir enerji alanında teşvikler ve geniş fırsatlar sunan Türkiye pazarına yöneldiklerini belirtti. Hollanda, Almanya ve İngiltere merkezli yatırım fonları ve üretim avantajını elinde bulunduran Çin’li firmalarla ortak projeler yürüttüklerini dile getiren Terzioğlu, geçen yıl yaklaşık 275 milyon dolarlık yatırımla 300 megavat güç kapasiteli projeler geliştirdiklerini ve bunların 2016 yılı sonuna kadar hayat bulmasını planladıklarını kaydetti.
Ülkedeki projelere Avrupa ülkeleri merkezli özel sermaye fonlarının (Private Equity Fund) ve  eneri yatırım fonlarının ilgi gösterdiklerini dile getiren Terzioğlu,güneş enerjisi projelerinde de panel üreticilerinin fon sağladığını söyledi.
Terzioğlu, bu yatırımın Afyonkarahisar, Kırşehir, Karaman, Malatya, Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yer alan projelere yönelik olduğunu belirterek, "Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki eşsiz potansiyelinin bir göstergesi olarak, Karaman’dan Diyarbakır’a, Afyonkarahisar’dan Bitlis’e geniş bir yelpazede yer alan enerji projelerimize Avrupa’lı yatırımcıların ilgisi yoğun" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bu haber 4410 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Mayısta Otomotiv endüstrisi 3,9 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu... 03.06.2025
Pakistan, enerjide talep artışını yerli ve yenilenebilir kaynaklarla karşılamaya çalışıyor... 03.06.2025
ENSİA’dan İhracatçılara “Skdm’de Erteleme Yok” Uyarısı ... 03.06.2025
Enerjide acele kamulaştırma kararları... 03.06.2025
Zeren Energy ETCSEE 2025’e gold sponsor olarak katılacak... 02.06.2025
Rengârenk Plastikler Her Yerde Atık Plastikte Neler Gizli? Enerji Mi? Plastik Kirliliğini Birlikte Yenebiliriz... 02.06.2025
“OPET, sektörünün en güçlü ve en fazla büyüyen markası” ... 02.06.2025
SOCAR Türkiye, Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'na katıldı... 02.06.2025
Minik Ellerle Büyük Fikirler: Scania Kids Fest Renkli Geçti... 02.06.2025
TEXACO Team AMS, Roma'dan kupa ile döndü... 02.06.2025
Yeni nesil taşımacılık teknolojileri, Renault Trucks FEST ile sahadaydı ... 02.06.2025
Rosatom, Özbekistan'daki Düşük Güçlü NGS'nin İlk Ünitesi İçin Reaktör Ekipmanı Üretimine Başladı... 02.06.2025
CW Enerji’den Yerli ve Milli Panellerle Sıfır Karbon Hedefine Bir Adım Daha... 02.06.2025
Haziran Ayında Aytemiz Vaay ve Hepsipay’den 100 TL Hepsipara Hediye... 02.06.2025
Bakanı Bayraktar, TPAO, SOCAR ve bp arasında anlaşma imzalanacağını açıkladı... 02.06.2025
Enerjisa Üretim sponsorluğundaki Latmos Ultra Maratonu sporcular ve öğrencileri buluşturdu... 02.06.2025
TPAO, Hazar Denizi'ndeki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası'na ortak olacak... 02.06.2025
Mayıs Ayında Kimya Sektöründen 2,7 Milyar Dolarlık İhracat... 02.06.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.