Haber Ekonomi


Haberler > Otomotiv-Lastik Başlıkları

Üçüncü Kez Can Tolon

Güncelleme :09.11.2015

Can Tolon, Lassa V1’de üç kez üst üste birinci olarak hattrick yaptı. Körfez Pisti’nde koşulan son yarışa birincilik iddiası ile gelen Burak Çukurova ve Yağız Avcı’nın önünde finişe gelen Tolon, altın kupaya uzanan isim oldu.
 

İlk Yarışın Galibi Ayhancan Güven
Körfez Pisti sezonun en heyecanlı yarışına ev sahipliği yaptı. Rekabet, kazalar, ve birincilik mücadelesi yarışa damga vurdu. Can Tolon’a alacağı 4 puan üçüncü birinciliğini ilan etmesi için yeterliydi ve İzmir’li pilot temposunu buna göre ayarladı.
Koşulan ilk yarış, Körfez Pisti’nde hızını ispatlayan Ayhancan’ın ilk sıradan start alması ile başladı. Ancak başarılı sonuçları özleyen Göksun Erkek, iyi bir start alarak ilk viraja ilk sırada girmeyi başardı. Genç pilot Ayhancan, yaptığı ataklarla yerini ilerleyen turlarda geri aldı. Göksun Erkek yarışı ikinci, son ana kadar birincilik şansını kovalayan Burak Çukurova ise yarışı üçüncü sırada bitirdi. Yağız Avcı’nın altıncı olduğu yarışta, Can Tolon 7. Sırada finiş gördü.

Günün Galibi Franke Pilotu Göksun Erkek
İkinci yarış sıralamalarda ilk 12 sırada yer alan pilotların ters dizilimi ile başladı. Kocaeli’nde ev sahibi olan ekranların sevilen ismi Ümit Erdim ilk sırada ikinci yarışa başladı. İlk yarışın galibi Ayhancan Güven ise 12. Sıradan başladığı yarışta rakiplerini geride bırakarak üst sıralara çıksa da rakibi ile yaşadığı temas sonucu yol dışına çıkarak yarışı 10. Sırada tamamlayabildi.Can Tolon’un ataklarına karşı defans yapan Erdim yarışı uzun süre lider götürdü. Son turlara yaklaşırken Kadir Akça ile yaşadığı temas sonucu Ümit Erdim yarış dışı kaldı ve Can Tolon yarışın galibi oldu. VOLKICAR’ın parlayan yıldızlarından Ali Türkkan bu yarışı ikinci bitirirken Burak Çukurova ile genel klasman mücadelesi veren Yağız Avcı damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçti. Göksun Erkek ikinci yarışta ayaklarını gazdan kaldırmayan ve sürekli temas yaşayan pilotların arasından sıyrıldı ve yarışı dördüncü günü ise birinci sırada bitirdi.  Koşulan iki yarış sonunda Göksun Erkek’in ardından genç pilot Ali Türkkan ikinci olurken Can Tolon yarışı üçüncü sırada tamamladı. Yarış sonunda birinci olan pilot 10.000 TL, ikinci olan pilot 4.000 Tl ve üçüncü pilot 2.000 TL kazandı.

Altın, Gümüş ve Bronz Kupalar Sahiplerini Buldu

Altı yarıştan oluşan Lassa V1 2015 sezonu sonunda altın, gümüş ve bronz VOLKICAR kupalarının sahipleri belli olmuş oldu. Can Tolon 92 puanla sezonu kapatırken, Burak Çukurova 73, Yağız Avcı ise 71 puan ile kupaların sahipleri oldular.

Tüm Klasmanlarda Birinciler Belli Oldu
Eşit şartlarda mücadeleyi seven pilotların tercihi olan Lassa V1’de 40 yaş üstü master cup ve 23 yaş altı genç pilotların klasmanı da belli oldu. Master Cup’da Özgür Gür birinci, Burak Ertem ikinci ve Önder Erdem üçüncü oldu. Geleceğin şampiyonları yıldız pilot adaylarından Ayhancan Güven birinci, Toprak Candan ikinci, Ali Türkkan ise üçüncü oldu.

LASSA V1 2015 YARIŞ TAKVİMİ

1.       9 MAYIS 2015                       KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
2.       31 MAYIS 2015                     ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
3.       30 AĞUSTOS 2015               ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
4.       4 EKİM 2015                          AYDIN ŞEHİR YARIŞI
5.       18 EKİM 2015                        KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
6.       8 KASIM 2015                       KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
 

 

Bu haber 2971 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
UND Başkanı Şerafettin Aras: “Lojistik Dünyasını Atlas Lojistik Ödülleri’ne Katılmaya Davet Ediyorum” ... 15.10.2025
Küresel elektrikli araç satışlarında eylülde 2 milyon eşiği aşılarak rekor kırıldı... 15.10.2025
FIAT Küresel Ürün Gamının İlk Modeli “Grande Panda” Türkiye’de... 15.10.2025
Enerji ve Sanayi sektörleri III. Yeşil Enerji Zirvesi’nde buluştu... 15.10.2025
Enerjisa Üretim Agrivoltaik Tarım Uygulamaları ile 5 Ton Hasat Yaptı... 15.10.2025
Rosatom, Çin ile Kuzey Denizi Rotası Üzerindeki İşbirliğini Geliştiriyor... 15.10.2025
Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile WRC’de Şampiyonluk Yarışına Çıkıyor... 15.10.2025
ABB, ETUK 2025’te Enerjinin Geleceğini Şekillendiren Çözümleriyle Yerini Alacak ... 15.10.2025
2026’da 350 Adet Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Açacak... 15.10.2025
“Aklın yolu” elektrikli araçları EN YAKIT’a çıkarıyor... 15.10.2025
CHARGE Europe 2025, SOCAR Türkiye Ev Sahipliğinde İstanbul’da Gerçekleşti... 15.10.2025
MAN Lion’s Coach E, “2026 Yılının Sürdürülebilir Otobüsü” seçildi... 15.10.2025
EPDK, enerji piyasalarında şeffaflığa ilişkin yönetmelik taslağını görüşe açtı... 15.10.2025
Raylı sistemlerin enerji geleceği ASPİLSAN'da konuşuldu... 15.10.2025
Chery Marka Kullanıcı Zirvesi, Marka Gecesi ve Küresel Kullanıcı Hikayeleriyle Güçleniyor! ... 15.10.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.