Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol şirketleri Rosneft ve Başneft’te özelleştirme başlıyor

Güncelleme :03.10.2016

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, petrol şirketleri Rosneft’in bir kısmının ve Başneft’in tamamını özelleştirme kararı aldıklarını açıkladı.

 

Bütçe açıklarını kapatabilmek için kaynak arayışında olan Rusya, özelleştirme kararı aldı. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, petrol şirketleri Rosneft’in bir kısmının ve Başneft’in tamamını özelleştirme kararı aldıklarını açıkladı.
Sputnik’in haberine göre basın toplantısında konuşan Şuvalov, “Başneft ve Rosneft özelleştirme konusunu ek olarak inceledikten ve hükümet Devlet Başkanı’na (Vladimir Putin) rapor verdikten sonra, Başneft çoğunluk hissesinin satış sürecini yeniden başlatma kararı alındı. Ayrıca derhal Rosneft’in yüzde 19.5’inin satış hazırlıklarını başlatıyoruz” dedi.
Başneft’i özelleştirme sürecine Rosneft’in de katılabileceğini belirten Rusya Başbakan Yardımcısı, “Rosneft, ihaleye katılma konusunda hiçbir şekilde kısıtlanmayacak” diye ekledi.
Rusya hükümetinin Başneft’teki çoğunluk hissesinin tamamının satılacağını tekrarlayan Şuvalov, “Hükümetin ilgili kararı bugün imzalanabilir” diye konuştu.
Başneft ve Rosneft satışından “en az 1 trilyon ruble (15 milyar dolar) kazanmayı planladıklarını” belirten Şuvalov, “Rosneft’in yüzde 19.5’lik hissenin satışına yabancı yatırımcılar da ilgi duyuyor. Başneft’e gelince bu özelleştirmeye sadece yerli yatırımcılar ilgi duyuyor” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 3639 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
Sabiha Gökçen hafta sonu rekor tazeledi... 16.07.2025
Türkiye ile BAE arasında Enerji de dahil 7 ortak anlaşma imzalandı... 16.07.2025
Yavru Leylek, ÇEDAŞ Ekiplerinin Desteğiyle Yuvasına Döndü... 16.07.2025
Güneşin Üretim Üssü ELİN Enerji, “Fortune 500”de Parladı!... 16.07.2025
ATP GreenX ile Aksa Elektrik’ten Sürdürülebilirlik Odaklı İş Birliği... 16.07.2025
OSRAM, BATTERYjumpstart 1000 ile saniyeler içinde aküleri çalıştırıyor... 16.07.2025
Rusya petrol ve doğal gaz üretiminin azaldığını açıkladı... 16.07.2025
SEDAŞ’tan Kartepe’ye 2025 Vizyonuyla 250 Milyon TL’lik Enerji Yatırımı... 16.07.2025
Rüzgar türbini kanatları için "erken uyarı cihazı" geliştiren iki genç mühendis ihracata başladı... 16.07.2025
Pakistan’dan EPDK’ya İş Birliği Ziyareti…... 16.07.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.