Haber Ekonomi


Haberler > Akaryakıt Başlıkları

Petrol Ofisi’nin satışıyla ilgili önemli gelişme

Güncelleme :16.02.2017

OMV, Petrol Ofisi’ni satış sürecinde bağlayıcı teklifleri aldı, satışı bu yıl tamamlamayı hedefliyor

 

Avusturalya’lı petrol ve doğalgaz üreticisi ve dağıtıcısı OMV, tamamına sahip olduğu Petrol Ofisi’nin satış sürecinin planlar doğrultusunda ilerlediğini ve 2017’de satışının tamamlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.


   Şirketin yıl sonu bilançosu ile birlikte yayımlanan yazılı açıklamada Petrol Ofis’ni satın almak isteyenlerden bağlayıcı olan tekliflerin alındığını belirtti.

OMV, 2006 yılında Türkiye’nin akaryakıt ürünleri dağıtım ve madeni yağ alanındaki lider şirketi Petrol Ofisi’ne ortak olarak Türkiye enerji pazarına dahil olmuştur. Yeni bölgesel merkezi olarak belirlediği Türkiye’de, OMV Petrol Ofisi Holding A.Ş. çatısı altında, akaryakıt ürünlerinin tedariki - pazarlaması, doğalgaz, lng ve elektrik satışı iş kollarında faaliyet göstermektedir.


Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi olan OMV’nin Petrol Ofisi markası altında 2000 civarında akaryakıt istasyonu bulunuyor

Akaryakıt iş kolunda Türkiye’nin en büyük ikinci özel sektör şirketi OMV Petrol Ofisi markası altında 2000 civarında akaryakıt istasyonu, bir madeni yağ fabrikası, on akaryakıt terminali, üç LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1.17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle Türkiye’nin lider akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Holding bünyesinde yer alan diğer iş kolu Gaz ve Elektrik alanında ise OMV Enerji Ticaret Ltd. Şti. altında toptan doğalgaz, LNG, elektrik satış ve ticareti yapmaktadır.

 

 

Bu haber 3538 kere okunmuştur.
En Son Eklenen Başlıklar
OPET ve Yapı Kredi iş birliğiyle UTTS akaryakıt ödemelerinde otomatik ödeme dönemi başlıyor... 22.08.2025
Astor Enerji yılın ilk yarısında güçlü performansıyla öne çıktı... 22.08.2025
Kaçak Elektrik Denetimine Silahlı Müdahale... 22.08.2025
Aksa Doğalgaz, izinsiz kazıların yarattığı risklere dikkat çekiyor... 22.08.2025
OPET Apeksa İstasyonu, Sakarya’da hizmete açıldı... 22.08.2025
Alışan’da Güneş Enerjisi Dönemi Başladı ... 22.08.2025
Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Dördüncü Güç Ünitesi’ne Ait Reaktörün Kontrol Montajına Başladı... 22.08.2025

 

 

 

 
 
 
 

Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. EKONOMİ YAYINCILIK PAZR.SN.VE TİC.LTD.ŞTİ.